Heropening restaurant Mirabelle

22 oktober 2013 |
Heropening restaurant Mirabelle<

Restaurant Mirabelle opent opnieuw haar deuren in Breda. Met dezelfde naam als voorheen, maar met een fris concept en nieuwe inrichting, stapt ondernemer Xavier van Binsbergen in de schoenen
van zijn overgrootvader. Tot en met 5 november kunnen gasten een 'sneak preview' krijgen van de keuken met 'Proef Mirabelle'. Daarna wordt het restaurant feestelijk geopend op 7 november.

Familiebezit
Mirabelle werd gebouwd en voor het eerste geopend door de Bredase horecaondernemer Albert Coumans. Het restaurant behoorde jarenlang tot de top van Nederland en bleef tot 1984 altijd in handen van de familie. Bijna dertig jaar later word de handschoen opgepakt door Xavier van Binsbergen, een achterkleinzoon van Albert Coumans.

Modern en toegankelijk
Van Binsbergen is verheugd: "Ik ben razend trots op wat we met ons team hebben kunnen neerzetten. We presenteren een restaurant dat met een modern en toegankelijk concept haar tijd vooruit is en waar authentieke medewerkers garant staan voor een hartelijke ontvangst en gastvrije bediening. Ons dineraanbod varieert van een betaalbaar 'plat et vin' tot een culinaire uitspatting aan de chefs tables."
Voor Mirabelle liet men zich inspireren door Parijse bistro's, een Italiaanse osteria's en een Spaanse tapasbars. "En we hebben natuurlijk één van de mooiste terrassen van Breda," voegt van Binsbergen er aan toe.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: