Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

14 januari 2010 |
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar<

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. In totaal streden zeven genomineerde leerlingen om te titel HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het docentcommentaar bij Cooijmans luidde onder meer: 'een gedreven leerling die zich ook altijd inschrijft voor naschoolse activiteiten'.

Persoonlijk voorwoord
Presentator Karel de Vos reikte aan alle finalisten samen met SVH-Meesterkok Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam bloemen en het laatste boek van Paul en Sandra van de Bunt uit. Bijzonder aan het boek is niet alleen dat daarin de bezoeken van het echtpaar de Bunt, samen eigenaar van restaurant De Leuf in Ubachsberg, aan de 54 driesterrenzaken die Europa telt staan. Paul de Bunt schreef voor de deelnemende leerlingen een persoonlijk voorwoord. De overige genomineerde leerlingen waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Sneeuwbaleffect
Marcel de Leeuw, zelf ooit ook als leerlingkok begonnen, benadrukte het belang van een goede opleiding. "Opleiding is belangrijk voor de continuiteit van de kwaliteit in de horecabranche. De leerlingen van nu zijn de sterren van morgen. Je kunt het zien als een bal die moet blijven rollen. Een soort sneeuwbaleffect."

Versterken van het praktijkleren
In Horeca­Vak­Punt werken horecascholen en leerbedrij­ven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel: versterking van het praktijkleren in de horeca.

In januari 2008 is HorecaVakPunt van start gegaan en inmiddels hebben diverse leerbedrijven en ROC’s zich aangesloten. Leermeesters en horecadocenten hebben al een groot aantal ondersteunende middelen ontwikkeld. Ze maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, instrumenten en hulpmiddelen.
Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/herman-cooijman-uitgeroepen-tot-svh-leerling-van-het-jaar/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: