Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

14 januari 2010 |
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar<

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. In totaal streden zeven genomineerde leerlingen om te titel HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het docentcommentaar bij Cooijmans luidde onder meer: 'een gedreven leerling die zich ook altijd inschrijft voor naschoolse activiteiten'.

Persoonlijk voorwoord
Presentator Karel de Vos reikte aan alle finalisten samen met SVH-Meesterkok Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam bloemen en het laatste boek van Paul en Sandra van de Bunt uit. Bijzonder aan het boek is niet alleen dat daarin de bezoeken van het echtpaar de Bunt, samen eigenaar van restaurant De Leuf in Ubachsberg, aan de 54 driesterrenzaken die Europa telt staan. Paul de Bunt schreef voor de deelnemende leerlingen een persoonlijk voorwoord. De overige genomineerde leerlingen waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Sneeuwbaleffect
Marcel de Leeuw, zelf ooit ook als leerlingkok begonnen, benadrukte het belang van een goede opleiding. "Opleiding is belangrijk voor de continuiteit van de kwaliteit in de horecabranche. De leerlingen van nu zijn de sterren van morgen. Je kunt het zien als een bal die moet blijven rollen. Een soort sneeuwbaleffect."

Versterken van het praktijkleren
In Horeca­Vak­Punt werken horecascholen en leerbedrij­ven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel: versterking van het praktijkleren in de horeca.

In januari 2008 is HorecaVakPunt van start gegaan en inmiddels hebben diverse leerbedrijven en ROC’s zich aangesloten. Leermeesters en horecadocenten hebben al een groot aantal ondersteunende middelen ontwikkeld. Ze maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, instrumenten en hulpmiddelen.
Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/herman-cooijman-uitgeroepen-tot-svh-leerling-van-het-jaar/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: