Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

14 januari 2010 |
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar<

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. In totaal streden zeven genomineerde leerlingen om te titel HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het docentcommentaar bij Cooijmans luidde onder meer: 'een gedreven leerling die zich ook altijd inschrijft voor naschoolse activiteiten'.

Persoonlijk voorwoord
Presentator Karel de Vos reikte aan alle finalisten samen met SVH-Meesterkok Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam bloemen en het laatste boek van Paul en Sandra van de Bunt uit. Bijzonder aan het boek is niet alleen dat daarin de bezoeken van het echtpaar de Bunt, samen eigenaar van restaurant De Leuf in Ubachsberg, aan de 54 driesterrenzaken die Europa telt staan. Paul de Bunt schreef voor de deelnemende leerlingen een persoonlijk voorwoord. De overige genomineerde leerlingen waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Sneeuwbaleffect
Marcel de Leeuw, zelf ooit ook als leerlingkok begonnen, benadrukte het belang van een goede opleiding. "Opleiding is belangrijk voor de continuiteit van de kwaliteit in de horecabranche. De leerlingen van nu zijn de sterren van morgen. Je kunt het zien als een bal die moet blijven rollen. Een soort sneeuwbaleffect."

Versterken van het praktijkleren
In Horeca­Vak­Punt werken horecascholen en leerbedrij­ven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel: versterking van het praktijkleren in de horeca.

In januari 2008 is HorecaVakPunt van start gegaan en inmiddels hebben diverse leerbedrijven en ROC’s zich aangesloten. Leermeesters en horecadocenten hebben al een groot aantal ondersteunende middelen ontwikkeld. Ze maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, instrumenten en hulpmiddelen.
Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/herman-cooijman-uitgeroepen-tot-svh-leerling-van-het-jaar/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: