Henrie van der Heijden wordt de 149ste SVH Meesterkok

18 december 2019 | Thijs Jacobs

Op maandag 16 december jl. is Henrie van der Heijden, chefkok en eigenaar van Restaurant VISTA in Willemstad, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Henrie wordt hiermee na zijn inauguratie de 149ste SVH Meesterkok van Nederland.  

Prestatie op Meesterlijk niveau  

SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles, The Dylan Amsterdam) en Sidney Schutte (Restaurant Spectrum, Waldorf Astoria Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de SVH Meesterproef van Henrie van der Heijden af in Restaurant VISTA. "Henrie is een absolute Meester, zowel in de keuken als daarbuiten. Hij weet zijn gasten en zijn brigades aan zich te binden en is een voorbeeld voor anderen. Hij is een vakman die goed voor zijn medewerkers zorgt en bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zijn klassieke keuken die hij verfijnd heeft met hedendaagse smaken en toevoegingen en de kennis en kunde in de bediening vullen elkaar aan en versterken elkaar, wat zorgt voor een beleving op Meesterlijk niveau", aldus de commissie.  

Grote eer  

Van der Heijden begon zijn carrière in 1999 als aankomend chef de partie bij Restaurant Manoir Inter Scaldes in Kruiningen. Daarna werkte hij bij verschillende (sterren)restaurants zoals bij La Vilette en Amarone in Rotterdam en liep hij verschillende stages bij Restaurant La Truffe Noire in Brussel en bij Restaurant de Librije in Zwolle. In 2011 begon hij samen met zijn vrouw Ingrid hun eerste restaurant, ’t Raadhuis in Heinoord. In 2016 openden ze Restaurant VISTA dat al na 1 jaar bekroond werd met een Michelinster. "Ik vind het een grote eer om de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad die er in ons vakgebied is, te mogen voeren. Van daaruit wil ik een voorbeeld zijn voor de volgende generatie aankomende talenten en blijven meedenken in een vak wat voortdurend ontwikkelt en innoveert", aldus de 149ste SVH Meesterkok.

SVH Meestertitels 

Met het slagen van Henrie van der Heijden heeft Nederland in totaal 295 SVH Meesters, die samen 311 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: