Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde

Auteur: Juan Kort
Overname Ondernemen 4 maart 2024
Henk Westbroek verkoopt café-restaurant Nola; familiebedrijf ten einde Henk Westbroek met zijn dochter Chrissie Westbroek

Henk Westbroek (72), zijn vrouw Julia Harris, zijn dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera hebben café-restaurant Nola op de Mariaplaats in Utrecht verkocht. De zaak, voorheen Stairway to Heaven en Club Stairway, is verkocht aan de Utrechtse ondernemers achter Ruby Rose en De Watertoren.

In 1995 kocht Henk Westbroek discotheek Cartouch en maakte er rockcafé Stairway to Heaven van. Dit café was genoemd naar het gelijknamige nummer van Led Zeppelin. Het café hing vol gouden platen en gitaren. Later werd dit Club Stairway; een plek die zich meer richtte op urban, rappers en dj’s. In 2020 werden dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera voor de helft eigenaar; zij maakten er café-restaurant Nola van: geïnspireerd op de stijl van New Orleans. Chrissie Westbroek runde er de tent, naast haar fulltime baan in de accountancy. "Het werd te druk voor mijn dochter”, laat Henk Westbroek weten aan RTV Utrecht. "Mijn vrouw en ik waren het bovendien al langer zat. We zijn in de zeventig en wat heb je er dan nog te zoeken. Op een gegeven moment is het een mooie reden om te stoppen."

Rouwig is de zanger niet over de verkoop. De gemeente Utrecht beschuldigde Henk Westbroek vele jaren van illegale praktijken. “Maar ik heb nooit één cent boete betaald. Er was geen bewijs”, vertelt hij aan het AD. “Het is overigens niet de reden dat ik nu stop. Het is mooi geweest. Je moet toch een keer met pensioen”, reageert de zanger, die laat weten al anderhalf jaar van de zaak af te willen.

De zaak is verkocht aan de ondernemers die in Utrecht onder andere de zaken Watertoren, Ruby Rose, Carmel Market en The Rum Club op hun naam hebben staan. Zij maken van het huidige Nola een nieuw concept. Donderdag 29 februari was de laatste dag dat Nola open was. Henk Westbroek zoekt geen nieuwe uitdaging.

Overig nieuws