Heineken verhoogt prijs voor vat

4 april 2013 |
Heineken verhoogt prijs voor vat<

Heineken verhoogt zijn prijzen voor een vijftiglitervat per 15 april met vijf procent. Horecaondernemers kunnen hiertegen bezwaar maken. Vorig jaar verhoogde de bierbrouwer de
prijzen al met zes procent. Door de verhoging is de verwachting dat de prijs voor een glas bier ook zal stijgen.

Reden
Per vat moet er voortaan 121,58 euro in plaats van de voormalige 115,27 worden betaald.
De reden die de bierbrouwerij aangeeft om te prijzen te verhogen, is dat nodig is een gezonde bedrijfsvoering te continueren. De gestegen grondstofkosten werden bij de prijsverhoging van vorig jaar als reden aangekaart.

Bezwaar maken
Koninklijke Horeca Nederland kan in het kader van de Mededingingswet geen actie ondernemen tegen het verhogen van de bierprijzen. Dit is iets tussen de ondernemer en de leverancier. Wel kunnen de horecaondernemers die een aankondiging van de prijsverhoging hebben gehad daartegen bezwaar maken.

Andere brouwers
Verwacht wordt dat doordat een vijftig litervat van Heineken meer gaat kosten, andere bierbrouwers snel volgen met het verhogen van de prijzen.

UPDATE - Ook Grolsch gaat de bierprijs voor de horeca met drie procent verhogen. Volgens de bierbrouwer is de verhoging nodig, omdat de prijzen voor grondstoffen zijn gestegen. Ook wordt er volgens hen meer aan energie uitgegeven. De verhoging van de prijs voor het bier geldt alleen voor de horeca en niet op de prijs van het bier in de supermarkt.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: