Heineken verhoogt prijs voor vat

4 april 2013 |
Heineken verhoogt prijs voor vat<

Heineken verhoogt zijn prijzen voor een vijftiglitervat per 15 april met vijf procent. Horecaondernemers kunnen hiertegen bezwaar maken. Vorig jaar verhoogde de bierbrouwer de
prijzen al met zes procent. Door de verhoging is de verwachting dat de prijs voor een glas bier ook zal stijgen.

Reden
Per vat moet er voortaan 121,58 euro in plaats van de voormalige 115,27 worden betaald.
De reden die de bierbrouwerij aangeeft om te prijzen te verhogen, is dat nodig is een gezonde bedrijfsvoering te continueren. De gestegen grondstofkosten werden bij de prijsverhoging van vorig jaar als reden aangekaart.

Bezwaar maken
Koninklijke Horeca Nederland kan in het kader van de Mededingingswet geen actie ondernemen tegen het verhogen van de bierprijzen. Dit is iets tussen de ondernemer en de leverancier. Wel kunnen de horecaondernemers die een aankondiging van de prijsverhoging hebben gehad daartegen bezwaar maken.

Andere brouwers
Verwacht wordt dat doordat een vijftig litervat van Heineken meer gaat kosten, andere bierbrouwers snel volgen met het verhogen van de prijzen.

UPDATE - Ook Grolsch gaat de bierprijs voor de horeca met drie procent verhogen. Volgens de bierbrouwer is de verhoging nodig, omdat de prijzen voor grondstoffen zijn gestegen. Ook wordt er volgens hen meer aan energie uitgegeven. De verhoging van de prijs voor het bier geldt alleen voor de horeca en niet op de prijs van het bier in de supermarkt.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: