(H)eerlijk nieuwe brasserie in Hillegersberg

22 november 2016 | Jorien Slager

Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Eigenaar Lieven de Regt kwam steevast bedrogen uit en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Na jarenlange ervaring in de horeca op te hebben gedaan, opende hij op steenworp afstand van zijn huis Brasserie (H)eerlijk. Een ontbijt-, lunch- en dinerzaak waar, zoals de naam al doet vermoeden, eerlijke gerechten op de menukaart staan. Inspelend op de biologische trend serveert (H)eerlijk onder meer een overheerlijke salade van quinoa, maar ook voor een biologische kroket ben je er aan het juiste adres. Lieven: ,,Het is allemaal zo duurzaam mogelijk, maar dan wel met een vleugje Rotterdamse nuchterheid.’’

Huiskamergevoel

Rotterdammer Lieven de Regt woont op steenworp afstand van zijn allereerste restaurant (H)eerlijk. Hij vertelt: ,,Ik miste hier in de buurt een plek met een huiskamergevoel waar je de hele dag door terecht kunt voor heerlijke gerechten of een goede bak goede koffie. Een plek waar je ook neer kunt strijken om er even je laptop open te klappen maar ook ’s avonds uitgebreid kunt dineren.’’ Dat de Rotterdammer niet de enige is die een plek als deze mistte, blijkt wel uit de succesvolle maanden die Lieven tot nu toe heeft gedraaid. (H)eerlijk is inmiddels een niet te missen nieuwe hotspot en laat door haar komst het Bergpolderplein weer herleven. Bij mooi weer is het buitenterras, dat plek biedt aan 42 gasten, een zeer aangename plek waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Binnen bieden de 36 zitplaatsen aan knusse houten tafels een relaxte setting. 

Biologisch en zelfgemaakt

In de ochtend hangt de geur van zelfgemaakte havermoutwafels in de brasserie. Sinds twee weken is de brasserie namelijk ook open voor ontbijt. Wakker worden met een overheerlijke duizendgaatjespannenkoek met biologische blauwe bessen en een saus van Rotterdamse honing en boter behoort ook tot de mogelijkheden. Als dat geen goed begin van de dag is..  

Niet alleen biologisch is voor Lieven heel logisch, ook zelfgemaakt. Denk aan de door zijn moeder zelfgemaakte chutneys en jams. De huisgemaakte taarten zijn van Lievens vader z’n hand die deze zoete baksels vaak zelf in de brasserie staat aan te prijzen. Hier fietsen gasten graag een blokje voor om! 

Slowjuices

Nieuw op de kaart zijn de gezonde slowjuices die de dorst lessen én een vitamine boost geven. Denk aan een sap gemaakt van biologische tomaten uit Tinte. Of een heerlijke zoete combinatie van appel, peer, wortel en gember. 

Lokale ingrediënten

Overigens zijn de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Deze worden geleverd door Rechtstreex. Het vlees komt bij boer Wouter van Palmesteyn vandaan die een unieke extensieve veehouderij runt waar een kleine kudde van 700 Blonde Aquitaine koeien op een landgoed van 100 hectare grond in Deil wordt gevoed. Eerlijker kun je het in Nederland niet krijgen! 

Achtergrond

Brasserie (H)eerlijk opende in december 2015 haar deuren aan het Bergpolderplein in Rotterdam-Hillegersberg. Lieven en zijn zus Geeske verbouwden het hele pand - dat al 5 jaar leeg had gestaan - in 3,5 maand en maakten er een nieuwe hippe hotspot van. (H)eerlijk heeft niet de typische Franse brasserie uitstraling, maar juist een Rotterdamse robuuste allure, maar wel met een warmte. Daarnaast kreeg de inrichting nog een echt Rotterdams tintje door de foto’s van Rotterdamse bouwwerken die langs de wand sieren. Brasserie (H)eerlijk is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur open. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: