(H)eerlijk nieuwe brasserie in Hillegersberg

22 november 2016 | Jorien Slager

Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Eigenaar Lieven de Regt kwam steevast bedrogen uit en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Na jarenlange ervaring in de horeca op te hebben gedaan, opende hij op steenworp afstand van zijn huis Brasserie (H)eerlijk. Een ontbijt-, lunch- en dinerzaak waar, zoals de naam al doet vermoeden, eerlijke gerechten op de menukaart staan. Inspelend op de biologische trend serveert (H)eerlijk onder meer een overheerlijke salade van quinoa, maar ook voor een biologische kroket ben je er aan het juiste adres. Lieven: ,,Het is allemaal zo duurzaam mogelijk, maar dan wel met een vleugje Rotterdamse nuchterheid.’’

Huiskamergevoel

Rotterdammer Lieven de Regt woont op steenworp afstand van zijn allereerste restaurant (H)eerlijk. Hij vertelt: ,,Ik miste hier in de buurt een plek met een huiskamergevoel waar je de hele dag door terecht kunt voor heerlijke gerechten of een goede bak goede koffie. Een plek waar je ook neer kunt strijken om er even je laptop open te klappen maar ook ’s avonds uitgebreid kunt dineren.’’ Dat de Rotterdammer niet de enige is die een plek als deze mistte, blijkt wel uit de succesvolle maanden die Lieven tot nu toe heeft gedraaid. (H)eerlijk is inmiddels een niet te missen nieuwe hotspot en laat door haar komst het Bergpolderplein weer herleven. Bij mooi weer is het buitenterras, dat plek biedt aan 42 gasten, een zeer aangename plek waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Binnen bieden de 36 zitplaatsen aan knusse houten tafels een relaxte setting. 

Biologisch en zelfgemaakt

In de ochtend hangt de geur van zelfgemaakte havermoutwafels in de brasserie. Sinds twee weken is de brasserie namelijk ook open voor ontbijt. Wakker worden met een overheerlijke duizendgaatjespannenkoek met biologische blauwe bessen en een saus van Rotterdamse honing en boter behoort ook tot de mogelijkheden. Als dat geen goed begin van de dag is..  

Niet alleen biologisch is voor Lieven heel logisch, ook zelfgemaakt. Denk aan de door zijn moeder zelfgemaakte chutneys en jams. De huisgemaakte taarten zijn van Lievens vader z’n hand die deze zoete baksels vaak zelf in de brasserie staat aan te prijzen. Hier fietsen gasten graag een blokje voor om! 

Slowjuices

Nieuw op de kaart zijn de gezonde slowjuices die de dorst lessen én een vitamine boost geven. Denk aan een sap gemaakt van biologische tomaten uit Tinte. Of een heerlijke zoete combinatie van appel, peer, wortel en gember. 

Lokale ingrediënten

Overigens zijn de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Deze worden geleverd door Rechtstreex. Het vlees komt bij boer Wouter van Palmesteyn vandaan die een unieke extensieve veehouderij runt waar een kleine kudde van 700 Blonde Aquitaine koeien op een landgoed van 100 hectare grond in Deil wordt gevoed. Eerlijker kun je het in Nederland niet krijgen! 

Achtergrond

Brasserie (H)eerlijk opende in december 2015 haar deuren aan het Bergpolderplein in Rotterdam-Hillegersberg. Lieven en zijn zus Geeske verbouwden het hele pand - dat al 5 jaar leeg had gestaan - in 3,5 maand en maakten er een nieuwe hippe hotspot van. (H)eerlijk heeft niet de typische Franse brasserie uitstraling, maar juist een Rotterdamse robuuste allure, maar wel met een warmte. Daarnaast kreeg de inrichting nog een echt Rotterdams tintje door de foto’s van Rotterdamse bouwwerken die langs de wand sieren. Brasserie (H)eerlijk is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur open. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: