(H)eerlijk nieuwe brasserie in Hillegersberg

22 november 2016 | Jorien Slager

Waar in de omgeving van het Bergpolderplein kun je eens lekker neerstrijken voor een heerlijk ontbijtje, lunch, een goede bak koffie of diner? Eigenaar Lieven de Regt kwam steevast bedrogen uit en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Na jarenlange ervaring in de horeca op te hebben gedaan, opende hij op steenworp afstand van zijn huis Brasserie (H)eerlijk. Een ontbijt-, lunch- en dinerzaak waar, zoals de naam al doet vermoeden, eerlijke gerechten op de menukaart staan. Inspelend op de biologische trend serveert (H)eerlijk onder meer een overheerlijke salade van quinoa, maar ook voor een biologische kroket ben je er aan het juiste adres. Lieven: ,,Het is allemaal zo duurzaam mogelijk, maar dan wel met een vleugje Rotterdamse nuchterheid.’’

Huiskamergevoel

Rotterdammer Lieven de Regt woont op steenworp afstand van zijn allereerste restaurant (H)eerlijk. Hij vertelt: ,,Ik miste hier in de buurt een plek met een huiskamergevoel waar je de hele dag door terecht kunt voor heerlijke gerechten of een goede bak goede koffie. Een plek waar je ook neer kunt strijken om er even je laptop open te klappen maar ook ’s avonds uitgebreid kunt dineren.’’ Dat de Rotterdammer niet de enige is die een plek als deze mistte, blijkt wel uit de succesvolle maanden die Lieven tot nu toe heeft gedraaid. (H)eerlijk is inmiddels een niet te missen nieuwe hotspot en laat door haar komst het Bergpolderplein weer herleven. Bij mooi weer is het buitenterras, dat plek biedt aan 42 gasten, een zeer aangename plek waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Binnen bieden de 36 zitplaatsen aan knusse houten tafels een relaxte setting. 

Biologisch en zelfgemaakt

In de ochtend hangt de geur van zelfgemaakte havermoutwafels in de brasserie. Sinds twee weken is de brasserie namelijk ook open voor ontbijt. Wakker worden met een overheerlijke duizendgaatjespannenkoek met biologische blauwe bessen en een saus van Rotterdamse honing en boter behoort ook tot de mogelijkheden. Als dat geen goed begin van de dag is..  

Niet alleen biologisch is voor Lieven heel logisch, ook zelfgemaakt. Denk aan de door zijn moeder zelfgemaakte chutneys en jams. De huisgemaakte taarten zijn van Lievens vader z’n hand die deze zoete baksels vaak zelf in de brasserie staat aan te prijzen. Hier fietsen gasten graag een blokje voor om! 

Slowjuices

Nieuw op de kaart zijn de gezonde slowjuices die de dorst lessen én een vitamine boost geven. Denk aan een sap gemaakt van biologische tomaten uit Tinte. Of een heerlijke zoete combinatie van appel, peer, wortel en gember. 

Lokale ingrediënten

Overigens zijn de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Deze worden geleverd door Rechtstreex. Het vlees komt bij boer Wouter van Palmesteyn vandaan die een unieke extensieve veehouderij runt waar een kleine kudde van 700 Blonde Aquitaine koeien op een landgoed van 100 hectare grond in Deil wordt gevoed. Eerlijker kun je het in Nederland niet krijgen! 

Achtergrond

Brasserie (H)eerlijk opende in december 2015 haar deuren aan het Bergpolderplein in Rotterdam-Hillegersberg. Lieven en zijn zus Geeske verbouwden het hele pand - dat al 5 jaar leeg had gestaan - in 3,5 maand en maakten er een nieuwe hippe hotspot van. (H)eerlijk heeft niet de typische Franse brasserie uitstraling, maar juist een Rotterdamse robuuste allure, maar wel met een warmte. Daarnaast kreeg de inrichting nog een echt Rotterdams tintje door de foto’s van Rotterdamse bouwwerken die langs de wand sieren. Brasserie (H)eerlijk is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur open. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: