Harrie Baas verlaat restaurant Amarone

16 juli 2015 |
Harrie Baas verlaat restaurant Amarone

Mede-eigenaar Harrie Baas verlaat na 9 jaar samenwerking met patron-cuisinier Gert Blom het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone. De
SVH Meestergastheer vertrekt per 25 juli en oriënteert zich op een carrière in de wijn. Gert Blom heeft SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer aangetrokken als maître-sommelier.

Trots op topniveau Amarone
Patron-cuisinier Gert Blom: “Helaas komt er een einde aan de samenwerking met Harrie in Amarone. Ik heb zijn aandelen overgenomen en zet Amarone op dezelfde voet voort, ook wat de wijn betreft. Samen hebben we Amarone naar het huidige topniveau gebracht en daar ben ik trots op. Harrie en ik werken een kleine 20 jaar samen, waarvan de laatste 9 jaar als compagnons in Amarone en we gaan als vrienden uit elkaar. Ik wens hem heel veel succes bij zijn toekomstige plannen”, aldus Blom.

Maikel Ginsheumer maître-sommelier
Blom heeft SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer aangetrokken als maître-sommelier. Blom: “Maikel heeft veel wijnervaring en gaat Amarone aan de voorkant voortzetten zoals de gasten gewend zijn. Hij heeft in sterrenzaken als De Swaen in Oisterwijk, de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en La Rive in Amsterdam gewerkt voor hij de overstap naar de wijnhandel maakte. Maikel start op 17 augustus, na onze vakantiesluiting.”

Jarenlange samenwerking
Harrie Baas benadrukt de goede jarenlange samenwerking. Baas: “Gert en ik hebben als vrienden een mooi bedrijf neergezet in het topsegment en daarmee onze plaats in Rotterdam veroverd. Het is goed te weten dat Amarone in dezelfde lijn doorgaat, ik laat de zaak daarom met een gerust hart over aan Gert. Met Maikel Ginsheumer aan de voorkant is er een zwaargewicht aangetrokken in wie ik alle vertrouwen heb. Mijn toekomstambitie ligt in de wijn en ik heb plannen om een eigen onderneming te starten, bij voorkeur in Rotterdam. Totdat het zover is ben ik beschikbaar voor adviesfuncties en voor inzet als manager, gastheer en sommelier. Mijn laatste dag bij Amarone is 25 juli, dat is tevens de laatste openingsdag voor de vakantiesluiting.”

Over restaurant Amarone
In Amarone is de levendigheid van de Rotterdamse winkelstraat Meent weerspiegeld. De inrichting heeft internationale allure en met de open keuken, luxe fauteuils en de open haard voelt Amarone tegelijkertijd warm aan. Amarone staat bekend om de ontspannen gastbenadering, het bijzondere wijnassortiment waaronder de collectie Amarones en de wijn-spijscombinaties. De kookstijl van patron-cuisinier Gert Blom heeft zijn basis in de Franse klassieke keuken en wordt uitgevoerd in een lichte stijl met mediterrane invloeden. Amarone is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Onderscheidingen:
1 Michelinster
GaultMillau 16 punten
Lekker nummer 54
Grootspraak 7,5 keuken en 4 druiventrosjes
Wine Spectator Best of Award Excellence
The World’s Best Wine List Awards ONE STAR

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: