Haagse Bistrot De La Place verhuist naar nieuwe locatie

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

"Ik heb maandenlang 's nachts nog gedroomd dat ik aan het werk was in mijn oude bistrot", vertelt Marc Cruellas hoorbaar aangeslagen. Aan het begin van 2017 moest de patron na 22 jaar zijn geliefde restaurant Bistrot De La Place sluiten. Maar nu gloort er licht aan de horizon. Cruellas opent over een paar weken bijna hetzelfde restaurant op een nieuwe locatie, ook in Den Haag. 'Finalement, eindelijk', vertelt hij met zijn typisch Frans-Nederlandse tongval aan Omroep West.

Elke dag janken

De sluiting van het culinaire instituut aan de Plaats in de residentie ging hem niet in de koude kleren zitten. "Het is serieus elke dag janken", vertelde hij destijds. De hoge huur en fikse personeelskosten werden hem te veel. Maar nu, een paar maanden later, ziet het leven van de sympathieke Fransman er volledig anders uit.

Fransen zijn arrogant...

"Ik ben harstikke blij", zegt hij. "Ik had in januari gezegd, binnen zes maanden wil ik opengaan op een nieuwe plek. Maar je weet nooit hoe de markt zit. Ach, Fransen zijn arrogant. Ik ging er vanuit dat het mij zou lukken en het ís mij gelukt." Die nieuwe plek is te vinden aan de Maliestraat, bij de Denneweg en vlak achter hotel Des Indes.

Lees hier het gehele interview op de website van Omroep West. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: