Haagse Bistrot De La Place verhuist naar nieuwe locatie

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

"Ik heb maandenlang 's nachts nog gedroomd dat ik aan het werk was in mijn oude bistrot", vertelt Marc Cruellas hoorbaar aangeslagen. Aan het begin van 2017 moest de patron na 22 jaar zijn geliefde restaurant Bistrot De La Place sluiten. Maar nu gloort er licht aan de horizon. Cruellas opent over een paar weken bijna hetzelfde restaurant op een nieuwe locatie, ook in Den Haag. 'Finalement, eindelijk', vertelt hij met zijn typisch Frans-Nederlandse tongval aan Omroep West.

Elke dag janken

De sluiting van het culinaire instituut aan de Plaats in de residentie ging hem niet in de koude kleren zitten. "Het is serieus elke dag janken", vertelde hij destijds. De hoge huur en fikse personeelskosten werden hem te veel. Maar nu, een paar maanden later, ziet het leven van de sympathieke Fransman er volledig anders uit.

Fransen zijn arrogant...

"Ik ben harstikke blij", zegt hij. "Ik had in januari gezegd, binnen zes maanden wil ik opengaan op een nieuwe plek. Maar je weet nooit hoe de markt zit. Ach, Fransen zijn arrogant. Ik ging er vanuit dat het mij zou lukken en het ís mij gelukt." Die nieuwe plek is te vinden aan de Maliestraat, bij de Denneweg en vlak achter hotel Des Indes.

Lees hier het gehele interview op de website van Omroep West. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: