Haagse Bistrot De La Place verhuist naar nieuwe locatie

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

"Ik heb maandenlang 's nachts nog gedroomd dat ik aan het werk was in mijn oude bistrot", vertelt Marc Cruellas hoorbaar aangeslagen. Aan het begin van 2017 moest de patron na 22 jaar zijn geliefde restaurant Bistrot De La Place sluiten. Maar nu gloort er licht aan de horizon. Cruellas opent over een paar weken bijna hetzelfde restaurant op een nieuwe locatie, ook in Den Haag. 'Finalement, eindelijk', vertelt hij met zijn typisch Frans-Nederlandse tongval aan Omroep West.

Elke dag janken

De sluiting van het culinaire instituut aan de Plaats in de residentie ging hem niet in de koude kleren zitten. "Het is serieus elke dag janken", vertelde hij destijds. De hoge huur en fikse personeelskosten werden hem te veel. Maar nu, een paar maanden later, ziet het leven van de sympathieke Fransman er volledig anders uit.

Fransen zijn arrogant...

"Ik ben harstikke blij", zegt hij. "Ik had in januari gezegd, binnen zes maanden wil ik opengaan op een nieuwe plek. Maar je weet nooit hoe de markt zit. Ach, Fransen zijn arrogant. Ik ging er vanuit dat het mij zou lukken en het ís mij gelukt." Die nieuwe plek is te vinden aan de Maliestraat, bij de Denneweg en vlak achter hotel Des Indes.

Lees hier het gehele interview op de website van Omroep West. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: