Haagse Bistrot De La Place verhuist naar nieuwe locatie

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

"Ik heb maandenlang 's nachts nog gedroomd dat ik aan het werk was in mijn oude bistrot", vertelt Marc Cruellas hoorbaar aangeslagen. Aan het begin van 2017 moest de patron na 22 jaar zijn geliefde restaurant Bistrot De La Place sluiten. Maar nu gloort er licht aan de horizon. Cruellas opent over een paar weken bijna hetzelfde restaurant op een nieuwe locatie, ook in Den Haag. 'Finalement, eindelijk', vertelt hij met zijn typisch Frans-Nederlandse tongval aan Omroep West.

Elke dag janken

De sluiting van het culinaire instituut aan de Plaats in de residentie ging hem niet in de koude kleren zitten. "Het is serieus elke dag janken", vertelde hij destijds. De hoge huur en fikse personeelskosten werden hem te veel. Maar nu, een paar maanden later, ziet het leven van de sympathieke Fransman er volledig anders uit.

Fransen zijn arrogant...

"Ik ben harstikke blij", zegt hij. "Ik had in januari gezegd, binnen zes maanden wil ik opengaan op een nieuwe plek. Maar je weet nooit hoe de markt zit. Ach, Fransen zijn arrogant. Ik ging er vanuit dat het mij zou lukken en het ís mij gelukt." Die nieuwe plek is te vinden aan de Maliestraat, bij de Denneweg en vlak achter hotel Des Indes.

Lees hier het gehele interview op de website van Omroep West. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: