Groupon verkoopt miljardste voucher

29 februari 2016
Groupon verkoopt miljardste voucher

Groupon verkocht kort geleden de miljardste voucher. 1.100 kilometer aan sushi rolls, 1,3 miljoen gebleekte tanden, 12,6 miljoen massages
en 359 kilometer aan hamburgers werden inmiddels besteld via groupon.

*Pizza*
Daarmee komt Groupon in het rijtje van namen, waaronder Apple, McDonald’s, Uber, The Beatles en Elvis, die een miljard verkopen hebben gerealiseerd. De miljardste verkochte Groupon-voucher is een deal van 11 dollar voor een waardebon van 20 dollar voor pizza en ander Italiaans eten bij Pirrone’s Pizzeria in St. Louis (VS). De eerste Groupon ooit werd in oktober 2008 verkocht. Dit was eveneens een pizza-deal van 13 dollar voor een pizza ter waarde van 26 dollar bij Motel Bar in Chicago.

*Vereerd*
“We voelen ons vereerd dat Groupon zich nu mag scharen onder de selecte groep, die een miljard verkopen heeft gerealiseerd”, aldus Groupon’s CEO Rich Williams. “We bedanken onze partners die ons het vertrouwen hebben gegeven om ons hun bedrijf te laten promoten. En natuurlijk onze trouwe klanten die Groupon in hun dagelijkse routine hebben opgenomen om nieuwe bedrijven in de buurt te ontdekken.

Jay Jaworski, eigenaar van Pirrone’s Pizza reageert op de miljardste verkoop in zijn zaak: “We vinden het ontzettend gaaf dat de miljardste voucher voor ons familiebedrijf is verkocht. Groupon biedt een slimme manier om ons bedrijf te promoten onder de inwoners van St. Louis. We zetten Groupon op een heel effectieve manier in om meer aanloop naar onze zaak te creëren en nieuwe klanten te binden.”



*Bij een miljard verkochte Groupon-vouchers horen ook een aantal statistieken. Groupon verkocht:*

359 kilometer aan gestapelde hamburgers. Vergelijkbaar met 2.027 Euromasten boven op elkaar

502 jaar aan yogahoudingen, ofwel alle zeven Star Wars-films 282.986 keer achterelkaar kijken

Vier miljoen haarverwijderbehandelingen, wat resulteert in twee triljoen verwijderde haartjes

134 miljoen gegooide bowlingballen, wat gelijk staat aan bijna acht keer het aantal inwoners van Nederland

Consumenten besteedden 13 miljard dollar aan lokale deals van Groupon

Voor meer leuke en opvallende statistieken bekijk de infographic hieronder.

Vanwege de bijdrage aan de miljardste verkochte Groupon-voucher, doneert Groupon 10.000 dollar aan Pirrone’s Pizzeria. Kat Rowe uit St. Louis is de klant die de miljardste voucher kocht. Zij ontvangt van Groupon een jaar lang gratis lokale groupons.*

*De klant ontvangt 100 dollar per week in Groupon-credits op haar Groupon-account voor 1 kalenderjaar.

~Thijs Jacobs~


Overig nieuws