Verlies je ook veel verkeer door update Google?

16 juli 2014
Verlies je ook veel verkeer door update Google?

Ongeveer anderhalve maand geleden rolde zoekgigant Google Panda 4.0. uit. Is jouw website wel 'Panda-proof?' Google Panda is onderdeel van
het Google algoritme en bestaat sinds 2011. Na het uitrollen van Panda 4.0 zijn er opvallend veel websites getroffen. Zij verloren meer dan 50 procent van hun organische verkeer!

*Ook Ebay slachtoffer*
Vooral in de Verenigde Staten bleken veel grote websites verliezen te kennen. Enkele voorbeelden: Ebay.com (33%) en Cheapflights.com (33%). Er waren ook winnaars, zoals shopstyle.com (+250%) en medterms.com (+500%).

*Daling? Fetchen maar*
Kent je website ook een daling van het organische verkeer? Nemen de boekingen af? Met name in de periode 1 mei - 1 juni? Dan komt dit waarschijnlijk door de Panda-update. Als je de Google Webmaster Tools van de website induikt, heb je de optie om een pagina te 'fetchen' als Google. Sinds kort hebben ze daar een functie toegevoegd: ophalen en weergeven. Hierdoor krijg je inzicht in hoe Google de pagina fetcht.

"*MEER WETEN OVER GOOGLE? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=google&x=zoeken

*Robots.txt*
Sommige websites konden niet goed worden weergegeven, omdat CSS en JS bestanden worden geblokkeerd in de robots.txt. Google roept elke keer als het een website bezoekt, het robots.txt bestand op. In deze robots.txt staan regels die de Google-bot moeten begeleiden. Om ervoor te zorgen dat Google de pagina juist kan weergeven, moet in de robots.txt GEEN JS en CSS bestanden uitgesloten worden. Google heeft dit zelf ook bevestigd..

*SEO tips*
Hieronder een aantal onderdelen van SEO waar elke website aan moet voldoen:

Zorg voor relevante content op je website die van goede kwaliteit is.

Presenteer je content op een manier die interessant is voor de gebruiker. Schrijf richting de gebruiker...

Pas pagina’s met content van lage kwaliteit aan of verwijder deze pagina’s.

Zorg ervoor dat je relevante metadata hebt om zo relevant mogelijke pagina’s te krijgen.

Verwijder links naar 'slechte' kwaliteit websites.

Gebruik niet onnodig veel zoekwoorden in teksten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws