Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

19 januari 2011
Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

Groningen is vanaf vandaag officieel 'Hoofdstad van de Smaak 2011'. De stad gaat in samenwerking met de provincie het hele jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Gedurende heel 2011 worden festiviteiten georganiseerd onder het predicaat Hoofdstad van de Smaak.

*Smaaklepel*
Op het Provinciehuis in Groningen is, door Rene de Bruin namens de Stichting Hoofdstad van de Smaak, symbolisch
de smaaklepel en daarmee de titel aangeboden aan gedeputeerde Douwe Hollenga en wethouder Ton Schroor.

*Week in oktober*
Extra nadruk komt te liggen op de landelijke Week van de Smaak van 1 tot 9 oktober. De rode draad zal zijn: ‘gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op streekproducten’. Vandaag vindt de officiële presentatie plaats op de Biovak beurs te Zwolle.

*Hoofdonderwerp*
Het centrale thema van Groningen is ‘Eenvoud is goud’. Goud, vanwege eerlijk eten met een gouden rand. Goud ook omdat ‘goud’ in het Gronings ´goed´ betekent en daarom staat voor eerlijke producten van eigen bodem.

*Programma*
Marketing Groningen stelt samen met de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen, het programma samen voor 2011. Maandelijks zullen er publieksevenementen zijn met
bijvoorbeeld topkoks, smaakwedstrijden en workshops, maar ook de Groninger horeca kan bij deze smaaktraditie aanhaken door Smaakmaker te worden en daarmee de klant te verleiden met regionale producten en pure smaak.

*Op de foto*: Rene de Bruin overhandigt namens de Stichting Hoofdstad van de Smaak de smaaklepel aan wethouder Ton Schroor.

~Frank Lindner~

Overig nieuws