Grolsch breidt aanbod alcoholvrij bier verder uit

6 maart 2017 | Thijs Jacobs

 

Het aanbod alcoholvrij Grolsch bier breidt zich aankomende week verder uit. Grolsch lanceert Grolsch 0.0%, het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Pils. Tegelijkertijd brengt Grolsch twee nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler op markt: Limoen en Ice Tea Perzik. Deze nieuwe Radlers bevatten 35% minder suiker. Met deze introducties speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholarm bier. Ook letten ze steeds meer op hun gezondheid en maken bewustere keuzes.

100% Grolsch, 0% alcohol 
Grolsch 0.0% is gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde gerstemout, twee soorten hop en Grolsch bronwater. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken zijn de Grolsch brouwmeesters in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrij bier te brouwen met behoud van een volle, frisse smaak. Grolsch 0.0% is daarmee een goede dorstlesser voor elk moment en bevat bovendien slechts 23 kcal/100 ml. Ter vergelijk: pils bevat 41 kcal/100 ml en andere alcoholvrije Radlers gemiddeld 35 kcal/100 ml. Met de introductie van Grolsch 0.0% verdwijnt het alcoholarme Stender uit de schappen.

Echt gebrouwen, echt vruchtensap
De nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler zijn gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van bier en gemixt met echt vruchtensap.Grolsch 0.0% Radler Limoen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroensap, sinaasappelsap en limoensap. Het heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Perzik is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, frisse Ice Tea met groene thee smaak en perziksap. Ook deze Radler kenmerkt zich door de licht bittere smaak van bier. Tegelijkertijd heeft het de smaak van friszoet vruchtensap en groene thee.

             

35% minder suiker
Gisela Rule, Marketing Directeur Grolsch: “Als eerste bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch lage suiker varianten Radler. Grolsch speelt hiermee in op de behoefte van de consument naar minder suiker. De hoeveelheid suikers die we op een dag binnenkrijgen wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Onze brouwmeesters hebben daarom de nieuwe Grolsch Radlers gebrouwen met 35% minder suiker dan gebruikelijk*. Een extra pluspunt is de calorische waarde van deze Radlers: slechts 25 kcal/100 ml.”

Verkrijgbaarheid

De nieuwe alcoholvrije bieren zijn vanaf 6 maart aanstaande verkrijgbaar. Grolsch 0.0% en Grolsch 0.0% Radler Limoen staan in de schappen bij supermarkten en slijterijen door het hele land. De 0.0% Radler Ice Tea Perzik is uitsluitend te verkrijgen bij Albert Heijn. In diverse Grolsch horeca-gelegenheden kunnen consumenten vanaf 6 maart genieten van een heerlijke frisse Grolsch 0.0%. De alcoholvrije bieren van Grolsch zijn het hele jaar door beschikbaar: Grolsch 0.0% en Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Perzik in fles 6 x 30 cl en Grolsch 0.0% Radler Limoen in fles 6 x 30 cl en blik 6 x 33 cl.

* De nieuwe Grolsch Radlers bevatten minimaal 35% minder suiker dan andere 0.0% Radlers in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: