Groen Restaurant MOER opent in Amsterdam West

6 december 2016 | Jorien Slager

Restaurant MOER opent mid februari haar deuren en de chefs die deze innovatieve, biologische keuken gaan leiden, zijn aan boord. Dirk Mooren (links op de foto) was eerder onder andere werkzaam in Restaurant De Kas, het Conservatorium Hotel en de afgelopen twee jaar was hij de spin in het web van restaurant Panache. Samen met sous-chef Cas van de Pol (rechts) gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan – het mede-openen van een duurzaam restaurant. 

Dirk: “Biologisch, lokaal en een shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten in je dieet; ik zie deze verandering gebeuren. Groenten zijn, verrassend bereid, heerlijk en passen perfect in een gezonde balans met vlees en vis.” Cas voegt hieraan toe: “Gerechten bij MOER zijn niet alleen lekker en biologisch, maar het oog wordt ook verwend. Verfrissende elementen komen soms zelfs uit eigen tuin, lokaler kan bijna niet. Restaurant MOER wordt een fijne plek met een open keuken zodat gasten kunnen zien wat we doen, en ook online kun je straks volgen waar MOER voor staat.”

Restaurant MOER, waar groenten aldus de boventoon zullen voeren, opent in februari in een voormalig bandenwisselstation van Michelin aan het einde van de Overtoom. Eigenaren Marco Lemmers en Sam Cohen, ook bekend van de duurzame hotelketen Conscious Hotels, kunnen niet wachten om open te gaan: “Dit wordt een inspiratievolle plek met heerlijk eten, stoer interieur, goede wijnen, speciaalbieren en persoonlijke bediening die je alles weet te vertellen over de herkomst van de ingrediënten. Bovendien krijg je als gast alleen maar goede dingen binnen en help je de planeet een handje”, aldus Marco. Sam voegt daaraan toe: “En als echte zoetekauw adviseer ik onze nieuwe eco-patisserie, Sticky Fingers, niet te missen. Die openen we in januari, twee deuren verder.” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: