Groen, Groener, Groenten!

19 juli 2012 |
Groen, Groener, Groenten!

Op 24 september wordt er een groentecongres georganiseerd dat voor een deel plaatsvindt in de kas van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Is groente een trend of pure noodzaak?
De Association of Food & Beverage Management (AF&BM is de organisator van de bijeenkomst.
80 procent groente
Een groot deel van de bijeenkomst is in de kas waar chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes zijn groenten verbouwt. Karpathios heeft als filosofie dat 80 procent van zijn menu uit groenten moet bestaan. Naast de chef-kok zal foodtrendwatcher Marjan Ippel in de kas in Aalsmeer ingaan op de groentetrend.
Talkshow
Daarna verplaatst het gezelschap zich naar restaurant Vork & Mes waar een talkshow volgt met Niven Kunz, diëtiste Brenda Frunt, culinair consultant Ruud Wunneberg en wijnschrijver Harold Hamersma. De presentatie van de talkshow is in handen van Bianca Roemaat van Misset Horeca.

Vragen
Samen met de aanwezige leden zullen de talkshowgasten zich buigen over de vraag of groente een trend of pure noodzaak is. Verder komt aan de orde hoe je groente met wijn combineert en of groenten inderdaad zo gezond zijn als wordt verondersteld.

Op de foto:* Een amuse tijdens het AF&BM Social Event 2012 bij Boreas* in Heeze bestond uit de ingrediënten van piccalilly, allemaal groente.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: