Groen, Groener, Groenten!

19 juli 2012 |
Groen, Groener, Groenten!<

Op 24 september wordt er een groentecongres georganiseerd dat voor een deel plaatsvindt in de kas van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Is groente een trend of pure noodzaak?
De Association of Food & Beverage Management (AF&BM is de organisator van de bijeenkomst.
80 procent groente
Een groot deel van de bijeenkomst is in de kas waar chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes zijn groenten verbouwt. Karpathios heeft als filosofie dat 80 procent van zijn menu uit groenten moet bestaan. Naast de chef-kok zal foodtrendwatcher Marjan Ippel in de kas in Aalsmeer ingaan op de groentetrend.
Talkshow
Daarna verplaatst het gezelschap zich naar restaurant Vork & Mes waar een talkshow volgt met Niven Kunz, diëtiste Brenda Frunt, culinair consultant Ruud Wunneberg en wijnschrijver Harold Hamersma. De presentatie van de talkshow is in handen van Bianca Roemaat van Misset Horeca.

Vragen
Samen met de aanwezige leden zullen de talkshowgasten zich buigen over de vraag of groente een trend of pure noodzaak is. Verder komt aan de orde hoe je groente met wijn combineert en of groenten inderdaad zo gezond zijn als wordt verondersteld.

Op de foto:* Een amuse tijdens het AF&BM Social Event 2012 bij Boreas* in Heeze bestond uit de ingrediënten van piccalilly, allemaal groente.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: