Greg Amse kookt uit eigen kas

13 juli 2015
Greg Amse kookt uit eigen kas

Wethouder Bram Meijer van Gemeente Westland was vorige week te gast bij Restaurant Madestein waar hij de kweekkas van chefkok
Greg Amse officieel heeft geopend. Amse kookt vanaf heden met verse, zelfgekweekte groenten, kruiden en fruit uit eigen kas. In samenwerking met ‘Van Binsbergen groenten en fruit’ heeft Amse een kweekplan samengesteld om tijdens de verschillende seizoenen optimaal te kunnen voorzien in bijzondere, verse gewassen voor de keuken van Restaurant Madestein. Dit kweekplan bestaat uit een mix van diverse groenterassen en ‘vergeten’ kruidensoorten zoals paarse basilicum, roomse kervel en de wilde happy berry. Dit heeft geresulteerd in een uniek aanbod dat men niet in iedere restaurantkeuken aantreft. De kas is open en toegankelijk voor gasten.

*Vers*
“Als chefkok werk ik graag met verse producten en verser dan uit je eigen kas kan niet. Vandaag was wethouder Meijer te gast om een kijkje in onze nieuwe kas te nemen en zelf een nieuw ingrediënt aan ons assortiment toe te voegen. Naast (blad)groenten, knolgewassen en kruiden verbouwen wij ook diverse soorten thee en zogenaamde ‘zilte groente’ zoals helmgras en zeekraal” aldus Amse, chefkok van Restaurant Madestein.

*Over Madestein Restaurant & Events*
Madestein Restaurant & Events is al meer dan 30 jaar een begrip in Den Haag en omstreken. Het restaurant staat bekend om haar mooie ligging direct aan het water in recreatiegebied Madestein. Naast het à la carte restaurant, is Madestein de ideale locatie voor bedrijfsfeesten, bruiloften, vergaderingen, recepties en besloten bijeenkomsten. Madestein is tevens aangemerkt als een officiële trouwlocatie waardoor hier ook huwelijksplechtigheden kunnen worden voltrokken. Het voorjaar en de zomer staan in het teken van watersport en recreatie op het naastgelegen meer.

~Op de foto: Wethouder Meijer en chefkok Greg Amse planten samen een nieuwe paprikaplant (foto: Richard Mulder)~

Overig nieuws