Gratis wifi reikt verder dan uw zaak

22 mei 2014
Gratis wifi reikt verder dan uw zaak

Zelfs nationale parken doen er goed aan wifi te installeren. Voor de jongere generatie is de grens tussen de echte en virtuele wereld dermate klein geworden, dat tijdens de ervaring zelf, dit moment
gedeeld moet worden via sociale media. Het belang van wifi moet niet onderschat worden: de keuze om naar een bepaalde bestemming of horecazaak af te reizen, wordt voor een deel bepaald door de aanwezigheid van gratis wifi en door ervaringen en posts van vrienden op social media.

*Ongemakkelijk zonder wifi*
'Live posts' vanaf een berg in een onherbergzaam gebied zijn voor bezoekers een essentieel en waardevol onderdeel van de beleving. Marketing goeroe Carolyn Childs van MyTravelResearch.com is van mening dat nationale parken zonder wifi-hotspots een kans missen. Sterker nog: er is een gevoel van controleverlies bij jongeren, wanneer zij geen beschikking over wifi hebben.

*Beter dan thuis*
Een kenmerk van de horeca is vaak: we geven de gast wat hij thuis ook heeft, maar dan beter, Van bedden, koffie, eten en drank tot aan wifi. Vooral dat laatste wordt nog weleens vergeten en kost u omzet. Het laten betalen voor wifi kan echt niet meer en roept enkel vervelende reacties op. Het is gewoonweg niet meer van deze tijd.

*Marketingtool*
Verder is ook van belang, dat de gedeelde momenten op social media bij vrienden vragen oproepen. Zij willen weten hoe het was, hoe je er komt, et cetera. Voor u dus een goede marketingtool, die u niets kost behalve installatie van wifi.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws