La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

26 juli 2010 |
La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw<

Kent u de Franse film La Grande Bouffe uit 1973? Een gezelschap van vrienden eet en drinkt zich vrijwillig dood? In Groot-Brittannië is het werkelijkheid geworden voor een vrouw van 40 jaar die zichzelf in haar ziekenhuisbed dood heeft gegeten. Hoewel Sharon Mevsimler maar liefst 286 kilo woog en op een strikt dieet was, bleef ze zich volstoppen met het junkfood dat familieleden in het geniep voor haar meenamen.

Fastfood smokkelaars
Mevsimler was de dikste vrouw van het land, maar desondanks bleef ze haar familie ook in het ziekenhuis smeken om fastfood. Hierop smokkelden haar familieleden emmers met gefrituurde kip, vis en patat het ziekenhuis in. In de film gaan de hoofdrolspelers er aan onderdoor door het eten van taarten met ganzenlever en drinken flessen champagne. Dat lijkt een iets waardiger einde dan jezelf doodeten aan junkfood, maar goed: smaken verschillen.

Misselijkmakend en gênant
Het enorme gewicht weerhield de moeder van vier kinderen er niet van haar eetgedrag voort te zetten, totdat ze uiteindelijk bezweek aan een hartaanval. Dit meldde de Britse tabloid The Sun maandag. Het was voor het ziekenhuispersoneel misselijkmakend dat de vrouw zichzelf letterlijk dood lag te eten. Gênant detail: na haar overlijden bezweek het karretje van het mortuarium onder haar gewicht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: