La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

26 juli 2010 |
La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw<

Kent u de Franse film La Grande Bouffe uit 1973? Een gezelschap van vrienden eet en drinkt zich vrijwillig dood? In Groot-Brittannië is het werkelijkheid geworden voor een vrouw van 40 jaar die zichzelf in haar ziekenhuisbed dood heeft gegeten. Hoewel Sharon Mevsimler maar liefst 286 kilo woog en op een strikt dieet was, bleef ze zich volstoppen met het junkfood dat familieleden in het geniep voor haar meenamen.

Fastfood smokkelaars
Mevsimler was de dikste vrouw van het land, maar desondanks bleef ze haar familie ook in het ziekenhuis smeken om fastfood. Hierop smokkelden haar familieleden emmers met gefrituurde kip, vis en patat het ziekenhuis in. In de film gaan de hoofdrolspelers er aan onderdoor door het eten van taarten met ganzenlever en drinken flessen champagne. Dat lijkt een iets waardiger einde dan jezelf doodeten aan junkfood, maar goed: smaken verschillen.

Misselijkmakend en gênant
Het enorme gewicht weerhield de moeder van vier kinderen er niet van haar eetgedrag voort te zetten, totdat ze uiteindelijk bezweek aan een hartaanval. Dit meldde de Britse tabloid The Sun maandag. Het was voor het ziekenhuispersoneel misselijkmakend dat de vrouw zichzelf letterlijk dood lag te eten. Gênant detail: na haar overlijden bezweek het karretje van het mortuarium onder haar gewicht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: