La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

26 juli 2010 |
La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

Kent u de Franse film La Grande Bouffe uit 1973? Een gezelschap van vrienden eet en drinkt zich vrijwillig dood? In Groot-Brittannië is het werkelijkheid geworden voor een vrouw van 40 jaar die zichzelf in haar ziekenhuisbed dood heeft gegeten. Hoewel Sharon Mevsimler maar liefst 286 kilo woog en op een strikt dieet was, bleef ze zich volstoppen met het junkfood dat familieleden in het geniep voor haar meenamen.

Fastfood smokkelaars
Mevsimler was de dikste vrouw van het land, maar desondanks bleef ze haar familie ook in het ziekenhuis smeken om fastfood. Hierop smokkelden haar familieleden emmers met gefrituurde kip, vis en patat het ziekenhuis in. In de film gaan de hoofdrolspelers er aan onderdoor door het eten van taarten met ganzenlever en drinken flessen champagne. Dat lijkt een iets waardiger einde dan jezelf doodeten aan junkfood, maar goed: smaken verschillen.

Misselijkmakend en gênant
Het enorme gewicht weerhield de moeder van vier kinderen er niet van haar eetgedrag voort te zetten, totdat ze uiteindelijk bezweek aan een hartaanval. Dit meldde de Britse tabloid The Sun maandag. Het was voor het ziekenhuispersoneel misselijkmakend dat de vrouw zichzelf letterlijk dood lag te eten. Gênant detail: na haar overlijden bezweek het karretje van het mortuarium onder haar gewicht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: