Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend

27 maart 2015 |
Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend<

Op woensdag 25 maart opende historisch Hotel Die Port van Cleve in het centrum van Amsterdam officieel de deuren van Grand-Café Brasserie
Maximiliaan. De Brasserie, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, kreeg een nieuwe inrichting met internationale allure.

Buffet verplaatst
De in het monumentale pand gevestigde Grand-Café Brasserie Maximiliaan, voorheen Brasserie De Poort, kreeg een nieuw interieur, passend bij het internationale en authentieke karakter van de locatie en het mondaine publiek in het Amsterdamse hotel. In de ruimte, die ook als ontbijtzaal gebruikt wordt, werd het ontbijtbuffet uit het midden van de zaal verwijderd. Hierdoor kreeg deze ruimte niet alleen een open uitstraling, maar is er ook goed zicht van binnen naar buiten, de stad in, en andersom. Het kleurgebruik, waarin oranje- bruin- en bronstinten de boventoon voeren, zorgt voor een voor een warme uitstraling met een typisch Nederlands accent. Het buffet herrees in een nis van het restaurant waar het qua routing veel gunstiger ligt. Dankzij de blauwe tegels en het verhoogde plafond is deze hoek achterin het restaurant bovendien een eyecatcher geworden.

Ronde banken
Van Geest voegt toe: ‘Een andere slimme oplossing was het plaatsen van ronde banken om daarmee een zitplaats voor 6 personen te creëren. Ze bevinden zich aan de zijkant van de Brasserie, tussen de ingang en het buffet in. Normaal is dat een plek waar mensen niet graag zitten, maar nu zijn deze zitjes als eerste bezet.’

Tegelfresco
Het lager gelegen gedeelte van Maximiliaan, met een eigen ingang vanaf de straat, is ingericht met zitplaatsen aan het raam, een grote leestafel in het midden en een lange bank tegen de achterwand. Vanwege de ligging aan de drukke weg, de hoogte van de rug van de bank en de bekleding springt dit gedeelte van de Brasserie bij het passerende publiek goed in het oog. Ook de oud Nederlandse bar ‘De Blauwe Parade’ onderging door een eenvoudige bewerking een metamorfose. Het plafond werd blauw geschilderd, wat een verfrissende impuls geeft aan de historische Delfts Blauwe tegelfresco rondom de bar.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: