De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013.
Amuse en viergangenmenu
Ratchawat (Keng) Vichianrat van restaurant La Rive werd nummer twee in de strijd. Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys mocht de prijs voor de derde plek in ontvangst nemen. Tijdens het Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2013 voor chef-koks kregen de deelnemers de opdracht om a la minute een amuse en een viergangenmenu voor vier personen te bereiden op basis van uitsluitend verse zelf meegebrachte ingrediënten.
Deelnemers
Het NK Horeca kende in 2013 een sterk deelnemersveld. De kanshebbers voor de Gouden Koksmuts waren:
• Roy Eijkelkamp, souschef, Restaurant De Bokkedoorns, Overveen;
• Shawaiz Malik, souschef, Double Tree By Hilton Amsterdam;
• Jonathan Zandbergen, chef-kok, Het Veerhuys, Almere;
• Ratchawat Keng, Vichianrat, souschef, Restaurant La Rive Amstel Hotel, Amsterdam;
• Marco Krispijn, chef-kok, restaurant ‘t Lagerhuys, Muiderberg;
• Ernest de Jong, chef-kok, Holland Casino Breda;
• Federico Mocci, chef-kok, Porto Cervo, Almere.
Jury Gouden Koksmuts
De jury bestond uit Lucas Rive ex-chef van De Bokkedoorns, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Federico Bert van Manen van het Steigenberger Kurhaus hotel en tevens Chef d’équipe Koksgilde Jeugdteam, Jacob Jan Boerma van De Leest, Chef d’équipe Koksgilde Nationaal Team Waldrik Kremer en Wynand Vogel van Wynand Culinair, tevens juryvoorzitter.
Foto's: Marijn Brok
Myrtille Vromans
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!