Gordon Ramsay grootverdiener in VS

23 juli 2012 |
Gordon Ramsay grootverdiener in VS<

De Britse topkok Gordon Ramsay voert de lijst aan met daarop de meest verdienende chefs van Amerika. Afgelopen jaar was Ramsay volgens zakenblad Forbes goed voor 38 miljoen dollar.

Nieuwe restaurants
De Brit verdient een aardige boterham in de VS met zijn televisieoptredens in Hell's Kitchen en Hotel Hell. Ook heeft hij een handvol restaurants waaraan recentelijk twee nieuwe zijn toegevoegd. Paris in Las Vegas en The Fat Cow at The Grove in Los Angeles.

Twintig boeken
Nummer twee op de lijst is Rachael Ray, de volgens sommigen Amerikaanse tegenhanger van Nigella Lawson. Ze heeft geen eigen restaurants, maar verdiende vorig jaar 25 miljoen dollar met haar televisieshows, magazine en kookboeken (waarvan ze er inmiddels twintig van heeft geschreven).

Eigen app
Wolfgang Puck staat met 20 miljoen dollar op nummer drie. Zijn keten met bistro's en brasseries, en een eigen app die mensen helpt met het organiseren van diners genereren de meeste inkomsten.

Suikervrij
Paula Deen verdiende 17 miljoen dollar. Hoofdzakelijk door haar naam (ze is diabetes type 2 patiënt) te verbinden aan een diabetesinstelling. Ook heeft ze eigen producten in de schappen van diverse Amerikaanse supermarkten liggen.

Twaalf restaurants
De Italiaanse Amerikaan Mario Batali staat op nummer vijf met een inkomen van 13 miljoen dollar. Zijn geld komt merendeels uit zijn twaalf restaurants in New York en Las Vegas, waarvan Babo en Eataly de bekendste zijn.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: