Gordon Ramsay grootverdiener in VS

23 juli 2012
Gordon Ramsay grootverdiener in VS

De Britse topkok Gordon Ramsay voert de lijst aan met daarop de meest verdienende chefs van Amerika. Afgelopen jaar was Ramsay volgens zakenblad Forbes goed voor 38 miljoen dollar.

*Nieuwe restaurants*
De Brit verdient een aardige boterham in de VS met zijn televisieoptredens in Hell's Kitchen en Hotel Hell. Ook heeft hij een handvol restaurants waaraan recentelijk twee nieuwe zijn toegevoegd. Paris in Las Vegas en The Fat Cow at The Grove in Los Angeles.

*Twintig boeken*
Nummer twee op de lijst is Rachael Ray, de volgens sommigen Amerikaanse tegenhanger van Nigella Lawson. Ze heeft geen eigen restaurants, maar verdiende vorig jaar 25 miljoen dollar met haar televisieshows, magazine en kookboeken (waarvan ze er inmiddels twintig van heeft geschreven).

*Eigen app*
Wolfgang Puck staat met 20 miljoen dollar op nummer drie. Zijn keten met bistro's en brasseries, en een eigen app die mensen helpt met het organiseren van diners genereren de meeste inkomsten.

*Suikervrij*
Paula Deen verdiende 17 miljoen dollar. Hoofdzakelijk door haar naam (ze is diabetes type 2 patiënt) te verbinden aan een diabetesinstelling. Ook heeft ze eigen producten in de schappen van diverse Amerikaanse supermarkten liggen.

*Twaalf restaurants*
De Italiaanse Amerikaan Mario Batali staat op nummer vijf met een inkomen van 13 miljoen dollar. Zijn geld komt merendeels uit zijn twaalf restaurants in New York en Las Vegas, waarvan Babo en Eataly de bekendste zijn.

~Frank Lindner~

Overig nieuws