Gordon Ramsay grootverdiener in VS

23 juli 2012 |
Gordon Ramsay grootverdiener in VS<

De Britse topkok Gordon Ramsay voert de lijst aan met daarop de meest verdienende chefs van Amerika. Afgelopen jaar was Ramsay volgens zakenblad Forbes goed voor 38 miljoen dollar.

Nieuwe restaurants
De Brit verdient een aardige boterham in de VS met zijn televisieoptredens in Hell's Kitchen en Hotel Hell. Ook heeft hij een handvol restaurants waaraan recentelijk twee nieuwe zijn toegevoegd. Paris in Las Vegas en The Fat Cow at The Grove in Los Angeles.

Twintig boeken
Nummer twee op de lijst is Rachael Ray, de volgens sommigen Amerikaanse tegenhanger van Nigella Lawson. Ze heeft geen eigen restaurants, maar verdiende vorig jaar 25 miljoen dollar met haar televisieshows, magazine en kookboeken (waarvan ze er inmiddels twintig van heeft geschreven).

Eigen app
Wolfgang Puck staat met 20 miljoen dollar op nummer drie. Zijn keten met bistro's en brasseries, en een eigen app die mensen helpt met het organiseren van diners genereren de meeste inkomsten.

Suikervrij
Paula Deen verdiende 17 miljoen dollar. Hoofdzakelijk door haar naam (ze is diabetes type 2 pati├źnt) te verbinden aan een diabetesinstelling. Ook heeft ze eigen producten in de schappen van diverse Amerikaanse supermarkten liggen.

Twaalf restaurants
De Italiaanse Amerikaan Mario Batali staat op nummer vijf met een inkomen van 13 miljoen dollar. Zijn geld komt merendeels uit zijn twaalf restaurants in New York en Las Vegas, waarvan Babo en Eataly de bekendste zijn.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: