Gordon Ramsay grootverdiener in VS

23 juli 2012 |
Gordon Ramsay grootverdiener in VS<

De Britse topkok Gordon Ramsay voert de lijst aan met daarop de meest verdienende chefs van Amerika. Afgelopen jaar was Ramsay volgens zakenblad Forbes goed voor 38 miljoen dollar.

Nieuwe restaurants
De Brit verdient een aardige boterham in de VS met zijn televisieoptredens in Hell's Kitchen en Hotel Hell. Ook heeft hij een handvol restaurants waaraan recentelijk twee nieuwe zijn toegevoegd. Paris in Las Vegas en The Fat Cow at The Grove in Los Angeles.

Twintig boeken
Nummer twee op de lijst is Rachael Ray, de volgens sommigen Amerikaanse tegenhanger van Nigella Lawson. Ze heeft geen eigen restaurants, maar verdiende vorig jaar 25 miljoen dollar met haar televisieshows, magazine en kookboeken (waarvan ze er inmiddels twintig van heeft geschreven).

Eigen app
Wolfgang Puck staat met 20 miljoen dollar op nummer drie. Zijn keten met bistro's en brasseries, en een eigen app die mensen helpt met het organiseren van diners genereren de meeste inkomsten.

Suikervrij
Paula Deen verdiende 17 miljoen dollar. Hoofdzakelijk door haar naam (ze is diabetes type 2 pati├źnt) te verbinden aan een diabetesinstelling. Ook heeft ze eigen producten in de schappen van diverse Amerikaanse supermarkten liggen.

Twaalf restaurants
De Italiaanse Amerikaan Mario Batali staat op nummer vijf met een inkomen van 13 miljoen dollar. Zijn geld komt merendeels uit zijn twaalf restaurants in New York en Las Vegas, waarvan Babo en Eataly de bekendste zijn.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: