Goossens maakt groots chocoladewerk

1 juli 2011 |
Goossens maakt groots chocoladewerk<

Breng de beste patissier van Nederland, Jeroen Goossens, en horeca-exploitant HMSHost, onder andere bekend van Café Chocolat, samen en de mooiste creaties ontstaan. Goossens heeft een unieke blikvanger gecreëerd voor het innovatieve Café Chocolat, achter de paspoortcontrole in Lounge 1 van Amsterdam Airport Schiphol.

Ode aan vriendschap
De menshoge sculptuur heet ‘Friendship Flies the World’ en combineert de internationale werelden van Schiphol en Fokker met de pure verleiding van chocolade. “Het is een ode aan de vriendschap. U ziet een Fokker F-27 de wereld rondvliegen. Ik heb gemodelleerd, gegoten, gehakt en wat niet al. Technisch en creatief is het een hoogstandje van jewelste, maar het is gelukt en wow geworden,” licht Goossens toe. “Schiphol heeft nu zijn Vriendschapsbeeld.”

Wereldwijd web
Reizigers kunnen het kunstwerk bewonderen bij Café Chocolat. Later in de zomer ontwerpt de toppatissier speciaal voor Café Chocolat nog een afgeleide van het kunstwerk. Dan kunnen passagiers een stukje ‘Friendship Flies the World’ voor zichzelf of een ander kopen en zo meerwerken aan een wereldwijd web van vriendschap.

Grandioos genieten
“Twee jaar geleden heeft HMSHost het succesvolle Café Chocolat geopend. Innovatie stopt natuurlijk niet na de opening, daarom zijn wij zeer blij met de samenwerking met Jeroen Goossens”, vertelt Jan Willem Hilbron, General Manager van HMSHost Schiphol Airport. “Onze gasten kunnen nu niet alleen genieten van heerlijke koffie en chocoladecreaties, maar ook van een grandioos beeld van chocolade.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: