Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

22 november 2016 | Jorien Slager

Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme opleidingen elke dag een lunch en diner verzorgen.

Het Glazen Restaurant is dit jaar voor het vierde jaar geopend. 100% van de opbrengst zal worden geschonken aan 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen relatief eenvoudig te redden maar daar is geld voor nodig!

Terwijl de DJ’s van 3FM een week niet mogen eten wordt er om de hoek dagelijks een drie-gangenlunch en een vier-gangendiner bereid voor de 100 aanwezige gasten bereid. 

Lokale horeca en toerisme opleidingen

De chefs zullen dit jaar nauw samenwerken met studenten vanuit diverse horecaopleidingen uit Breda. Studenten van NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant) zullen van a tot z meehelpen in het Glazen Restaurant; zowel in de keuken als in de bediening. Het Glazen Restaurant draait volledig op haar partners en sponsoren. 

Openingstijden

Het Glazen Restaurant is geopend zijn van zondag 18 t/m vrijdag 23 december 2016 voor lunch en diner. Lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en diner van 18:30 – 22:00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: