Giphart schrijft boek over restaurantleven in De Librije en Oud Sluis

28 januari 2010 |
Giphart schrijft boek over restaurantleven in De Librije en Oud Sluis<

Weken lang heeft auteur Ronald Giphart zich ondergedompeld in de keukens en leefwereld van de twee driester-renrestaurants die Nederland telt. Dit voorjaar verschijnt er een boek over de belevenissen van de schrijver bij Sergio Herman's Oud Sluis en Jonnie en Thérèse Boer's De Librije. Giphart werd op beide adressen aan het werk gezet in de keuken, de bediening en de schoonmaak. Het te verschijnen boek 'Eten, drinken en slapen' bevat naast de belevenissen ook recepten van de twee topkoks. Librijes Uitgeverij maakte woensdag bekend dat het boek er aan zit te komen.

Alles bijhouden
In 2008 verscheen van de hand van Giphart het boek 'Keukenprins'. In dit werk hield hij honderd dagen lang bij wat er allemaal door zijn mond naar binnen ging. Van ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner tot junkfood en drank. Daarbij gaf Giphart zijn lievelingsrecepten prijs, bejubelde hij ingrediënten, bereidingswijzen, kookboeken en kookprogramma's. Aan de basis van dit culinaire leesboek stond weer Gipharts column 'Keukenprins' in Volkskrant magazine.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat een gerenommeerde auteur meeloopt in een sterrenrestaurant en hierover schrijft. In het boek 'Hitte' uit 2004 doet onderzoeksjournalist Bill Buford een boekje open over hoe het er werkelijk aan toegaat in een professionele keuken. Terwijl de journalist met moeite opklimt in de strakke hiërarchie van het keukenpersoneel, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen hem en de ontoegankelijke Amerikaanse sterrenchef Marco Batali. Dankzij Batali, die meerdere sterrenzaken heeft, kan Buford in de leer bij de allerbeste pasta- en worstmakers in Toscane en leert hij de kunst van het bereiden van gevogelte bij een Italiaan in Londen.

De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/giphart-schrijft-boek-over-restaurantleven-in-de-librije-en-oud-sluis/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: