Gilden vormen collectief

12 januari 2015 |
Gilden vormen collectief<

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde gaan intensiever samenwerken in de Stichting GildenCollectief,
die eind 2014 opgericht.

Onno Kokmeijer
Onno Kokmeijer, gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en bestuurslid Ton Pinxten: "De oorsprong van de samenwerking is, dat de meestertitels tussen het wal en het schip dreigden te raken in de periode dat het onzeker was dat de SVH zou blijven bestaan. Inmiddels hebben we goede gesprekken gehad met SVH en zijn er afspraken gemaakt over beleid en uitvoering van de SVH Meestertitels. Op 12 januari wordt tussen SVH en het GildenCollectief een overeenkomst aangaande de meestertitels getekend. Dus het eerste wapenfeit van onze samenwerking is er al."

Ton Ververs
Ton Ververs, voorzitter van het Gastvrijheidsgilde: “Een tweede belangrijk onderdeel van het samen optrekken van de gilden is het horecaonderwijs. In de gilden leven ideeën om beter te gaan samenwerken met het horecaonderwijs, zowel met ROC’s als met particuliere opleiders. Er komen ook vragen vanuit deze partijen voor meedenken en meedoen in nieuwe aanpakken. Daar willen wij als gilden graag gezamenlijk een lijn in trekken.”

Koksgilde
Het Koksgilde is de derde partij in het collectief. Theo van Rensch, president van het Koksgilde: “Ik vind het fantastisch dat we nu deze samenwerking hebben. Samen staan we sterker voor ons vak en kunnen we ook meer bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat er ook op andere gebieden dan de titels en onderwijs samengewerkt kan en gaat worden. “

Kokmeijer ten slotte:” In de stichting nemen nu genoemde drie gilden deel. Ook andere beroepsverenigingen kunnen zich aansluiten en zijn vanzelfsprekend van harte welkom ”.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: