Gilden vormen collectief

12 januari 2015
Gilden vormen collectief

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde gaan intensiever samenwerken in de Stichting GildenCollectief,
die eind 2014 opgericht.

*Onno Kokmeijer*
Onno Kokmeijer, gildemeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en bestuurslid Ton Pinxten: "De oorsprong van de samenwerking is, dat de meestertitels tussen het wal en het schip dreigden te raken in de periode dat het onzeker was dat de SVH zou blijven bestaan. Inmiddels hebben we goede gesprekken gehad met SVH en zijn er afspraken gemaakt over beleid en uitvoering van de SVH Meestertitels. Op 12 januari wordt tussen SVH en het GildenCollectief een overeenkomst aangaande de meestertitels getekend. Dus het eerste wapenfeit van onze samenwerking is er al."

*Ton Ververs*
Ton Ververs, voorzitter van het Gastvrijheidsgilde: “Een tweede belangrijk onderdeel van het samen optrekken van de gilden is het horecaonderwijs. In de gilden leven ideeën om beter te gaan samenwerken met het horecaonderwijs, zowel met ROC’s als met particuliere opleiders. Er komen ook vragen vanuit deze partijen voor meedenken en meedoen in nieuwe aanpakken. Daar willen wij als gilden graag gezamenlijk een lijn in trekken.”

*Koksgilde*
Het Koksgilde is de derde partij in het collectief. Theo van Rensch, president van het Koksgilde: “Ik vind het fantastisch dat we nu deze samenwerking hebben. Samen staan we sterker voor ons vak en kunnen we ook meer bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat er ook op andere gebieden dan de titels en onderwijs samengewerkt kan en gaat worden. “

Kokmeijer ten slotte:” In de stichting nemen nu genoemde drie gilden deel. Ook andere beroepsverenigingen kunnen zich aansluiten en zijn vanzelfsprekend van harte welkom ”.

Overig nieuws