Gevulde wraps met knoflookmayonaise

1 januari 2016 | Jorien Slager

Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. Tortilla betekent letterlijk “kleine taart” of “kleine koek”, niet te verwarren met de tortilla de patatas, de Spaanse aardappelomelet. Het is een handige maaltijd die het goed doet met vullingen uit alle windstreken, en daardoor ideaal voor elk jaargetijde.

Ingrediënten (4 wraps):

1 rode ui
100 gram sperzieboontjes
400 gram witte champignons
1 eetlepel olie
1 dl mayonaise
1 dl zure room
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
4 wraps
8 plakjes ham (vleeswaar)

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij hem fijn. Was en halveer de sperzieboontjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg de sperzieboontjes toe. Bak de boontjes ongeveer 5 minuten mee totdat ze beetgaar zijn.

Bak de laatste 3 minuten de champignons mee. Schep af en toe om. Meng in een kom de mayonaise met de zure room. Pers de knoflook erboven uit. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Bestrijk de wraps met de knoflookmayonaise. Leg op iedere wrap 2 plakjes ham en verdeel daarover het gebakken champignonmengsel. Rol de wraps op en serveer ze meteen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: