Geurds juryvoorzitter Variatie op de Kaart

18 april 2012 |
Geurds juryvoorzitter Variatie op de Kaart<

François Geurds wordt de juryvoorzitter tijdens de finale van de verkiezing 'Variatiegerecht van het Jaar 2012'. Dat heeft de organisatie Variatie op de Kaart bekend gemaakt.
Reactie Geurds
De patron-cuisinier van het met een Michelin-ster bekroonde Ivy in Rotterdam zegt over de verkiezing: “Vegetarisch koken is een aparte tak van sport. Het gaat niet om het weglaten en ook niet om het vervangen van vlees; het gaat om een andere manier van kijken naar de ingrediënten en het menu, met frisse en nieuwe invalshoeken. Dat is waar de magie ontstaat."
Eerste prijs: stage bij Alain Roux
De finale vindt plaats op dinsdag 5 juni op een bijzondere buitenlocatie in de regio Amsterdam. De hoofdprijs is een week stage in driesterrenrestaurant The Waterside Inn in Londen van de wereldberoemde chef Alain Roux.
Dit jaar zijn er bovendien twee nieuwe titels te verdienen, namelijk die voor het meest originele en het meest duurzame gerecht.

Workshops van topkoks
In aanloop naar de finale worden er workshops gegeven door onder anderen gerenomeerde chefs als Michel van der Kroft,
Niven Kunz, Paul Pollux, Jef Schuur en Jan Gaastra.

Professionele chefs kunnen zich nog inschrijven voor de voorrondes van de verkiezing door een "e-mail"
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: