Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20 maart 2012 |
Gerechten team Nederland dicht bij natuur<

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun 'service' begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens "een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken."


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: "Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?" Klaassens: "We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen."

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto's: Arnold van West

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: