Gerechten team Nederland dicht bij natuur

20 maart 2012 |
Gerechten team Nederland dicht bij natuur<

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn aan de slag gegaan om een plek te bemachtigen in de wereldfinale om de Bocuse d'Or in 2013. Opvallend aan hun gerechten: ze staan dicht bij de natuur.

De Nederlandse afvaardiging in de Europese finale van de Bocuse d'Or in Brussel is als tiende en tevens laatste team om 11.30 uur aan hun 'service' begonnen.

Even voorstellen
Tijdens de wedstrijd worden alle teams aan het publiek en de wereld voorgesteld en houden presentatoren een kort vraaggesprek met de coaches van de landen.

Bitterbal ontbreekt niet
De Belgische presentatrice Joyce de Troch vroeg tijdens het voorstellen van het Nederlandse team aan coach Leendert Klaassens wat er zoal op het menu staat. Behalve dat er een typische Nederlandse bitterbal (van garnalen en dragon met bietenpiccalilly) op het menu staat is het volgens Klaassens "een kunst om de overload aan producten en ingrediënten te kennen, te onthouden en er mee te kunnen koken."


De visschotel met daarop de bitterbal van garnalen

Eerlijke gerechten
De Troch: "Het valt op dat de Nederlandse gerechten en ingrediënten dicht bij de natuur staan, klopt dat?" Klaassens: "We hebben gekozen voor eerlijke gerechten waarbij de smaken van alle ingrediënten afzonderlijk en bij elkaar goed tot hun recht komen."

Op de foto: Leendert Klaassens in gesprek met presentatriche Joyce de Troch

Foto's: Arnold van West

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: