Genomineerden RestaurantHeld bekend

1 november 2011
Genomineerden RestaurantHeld bekend

De genomineerden voor de titel RestaurantHeld 2011 van SVH zijn Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven, Michael Wolf van Envy uit Amsterdam en Jouke de Bruin van Kok & de Bruin
te Tricht. De winnaar wordt 10 november bekend gemaakt en dingt mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012. Via de website "www.horecahelden.nl":http://www.horecahelden.nl kan er tot en met woensdag 9 november gestemd worden op de genomineerden voor de titel HotelHeld.

*Carlos en Anneke Faes*

“Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

*Michael Wolf*

“Voor Michael Wolf van Envy te Amsterdam is elke medewerker even belangrijk. Ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Michael betrekt zijn medewerkers bij de keuze van menu’s, nieuwe producten en bereidingswijzen. Hij ziet het als zijn taak het beste uit zijn medewerkers te halen. Medewerkers krijgen de kans zich te bewijzen en Michael helpt ze bij het verwezenlijken van hun ambities, zelfs als dat zou betekenen dat ze daarvoor Envy zouden moeten verlaten.”

*Jouke de Bruin*

“Ik ben geen baas, ik ben jullie collega!, zijn de gevleugelde woorden van Jouke de Bruin van Kok & de Bruin in Tricht. Jouke houdt zijn medewerkers scherp door regelmatig te ‘sparren’ over producten, gerechten en wijnkennis. Bijvoorbeeld het blind proeven van wijnen en theoretische vragen stellen. Er is ruimte voor het volgen van opleidingen en nieuwe medewerkers beginnen bij het begin en krijgen steeds meer verantwoordelijkheden.”

*Een HorecaHeld is…*
…iemand die zijn collega’s of medewerkers inspireert, verder brengt en daarmee voor de horeca kan behouden. De meester die zijn leerling opleidt, de manager die zijn collega’s inspireert en de gastvrouw die elke dag laat zien hoe je gasten gelukkig maakt. Er zijn veel HorecaHelden. Velen van hen zijn anoniem. Vaak weten HorecaHelden niet eens dat ze bewonderaars hebben. Ze doen gewoon hun werk; elke dag opnieuw.

*Zelf een HorecaHeld worden met de SVH Toolkit?*
Onderzoek toont aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam personeel in de horeca. De kredietcrisis zorgt voor enige verlichting maar op langere termijn is de vraag structureel groter dan het aanbod. HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden.

Foto's: Christiaan Krouwels

~Frank Lindner~

Overig nieuws