Genomineerden RestaurantHeld bekend

1 november 2011 |
Genomineerden RestaurantHeld bekend

De genomineerden voor de titel RestaurantHeld 2011 van SVH zijn Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven, Michael Wolf van Envy uit Amsterdam en Jouke de Bruin van Kok & de Bruin
te Tricht. De winnaar wordt 10 november bekend gemaakt en dingt mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012. Via de website www.horecahelden.nl kan er tot en met woensdag 9 november gestemd worden op de genomineerden voor de titel HotelHeld.
Carlos en Anneke Faes

“Carlos en Anneke Faes van Pannenkoekhuis de Proeftuin in Eindhoven onderscheiden zich dankzij hun benadering van het personeel, hun enorme gedrevenheid en productkennis. Bij nieuwe medewerkers nemen ze altijd de tijd om deze goed op te leiden en hun productkennis over te brengen. Medewerkers die al wat langer in dienst zijn krijgen bovendien meer verantwoordelijkheden zodat zij zich blijven ontwikkelen.”

Michael Wolf

“Voor Michael Wolf van Envy te Amsterdam is elke medewerker even belangrijk. Ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Michael betrekt zijn medewerkers bij de keuze van menu’s, nieuwe producten en bereidingswijzen. Hij ziet het als zijn taak het beste uit zijn medewerkers te halen. Medewerkers krijgen de kans zich te bewijzen en Michael helpt ze bij het verwezenlijken van hun ambities, zelfs als dat zou betekenen dat ze daarvoor Envy zouden moeten verlaten.”

Jouke de Bruin

“Ik ben geen baas, ik ben jullie collega!, zijn de gevleugelde woorden van Jouke de Bruin van Kok & de Bruin in Tricht. Jouke houdt zijn medewerkers scherp door regelmatig te ‘sparren’ over producten, gerechten en wijnkennis. Bijvoorbeeld het blind proeven van wijnen en theoretische vragen stellen. Er is ruimte voor het volgen van opleidingen en nieuwe medewerkers beginnen bij het begin en krijgen steeds meer verantwoordelijkheden.”

Een HorecaHeld is…
…iemand die zijn collega’s of medewerkers inspireert, verder brengt en daarmee voor de horeca kan behouden. De meester die zijn leerling opleidt, de manager die zijn collega’s inspireert en de gastvrouw die elke dag laat zien hoe je gasten gelukkig maakt. Er zijn veel HorecaHelden. Velen van hen zijn anoniem. Vaak weten HorecaHelden niet eens dat ze bewonderaars hebben. Ze doen gewoon hun werk; elke dag opnieuw.

Zelf een HorecaHeld worden met de SVH Toolkit?
Onderzoek toont aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam personeel in de horeca. De kredietcrisis zorgt voor enige verlichting maar op langere termijn is de vraag structureel groter dan het aanbod. HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden.

Foto's: Christiaan Krouwels

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: