Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

23 april 2018 | Thijs Jacobs

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Dit jaar dingen voor de eerste maal ook Belgische horecabedrijven mee naar de award.

De genomineerden voor de Gaia Green Awards 2018 per categorie: 

Hotels

Familiehotel Soll Cress (Koksijde - België)

Blooming (Bergen – NL)

Villa Magnolia (Oostkapelle - NL)

Stayokay (Den Haag – NL)

Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

aan Sjuuteeanjd (Schinnen - NL)

Meatless District (Amsterdam - NL)

Pllek (Amsterdam - NL)

D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)

Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

Club Zand (Castricum – NL)

Surfclub Windekind (Koksijde – BE)

Centrum Qi (Breskens – NL)

Gastropaviljoen XV (Texel – NL)

Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Selectieprocedure:

Deelnemers melden zich aan bij de organisatie, die op basis van hun inschrijving de genomineerden aanwijzen. Dit jaar viel de jury met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de 5 genomineerden per categorie heeft de jury met gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan binnen de Gaia Green Awards in de organisaties zijn doorgevoerd:?

1.                        Gebouw en energie

2.                        Communicatie

3.                        Duurzame menukaart

4.                        Innovatie en onderscheidend vermogen

5.                       Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?
Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie over hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: