Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

23 april 2018 | Thijs Jacobs

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Dit jaar dingen voor de eerste maal ook Belgische horecabedrijven mee naar de award.

De genomineerden voor de Gaia Green Awards 2018 per categorie: 

Hotels

Familiehotel Soll Cress (Koksijde - België)

Blooming (Bergen – NL)

Villa Magnolia (Oostkapelle - NL)

Stayokay (Den Haag – NL)

Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

aan Sjuuteeanjd (Schinnen - NL)

Meatless District (Amsterdam - NL)

Pllek (Amsterdam - NL)

D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)

Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

Club Zand (Castricum – NL)

Surfclub Windekind (Koksijde – BE)

Centrum Qi (Breskens – NL)

Gastropaviljoen XV (Texel – NL)

Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Selectieprocedure:

Deelnemers melden zich aan bij de organisatie, die op basis van hun inschrijving de genomineerden aanwijzen. Dit jaar viel de jury met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de 5 genomineerden per categorie heeft de jury met gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan binnen de Gaia Green Awards in de organisaties zijn doorgevoerd:?

1.                        Gebouw en energie

2.                        Communicatie

3.                        Duurzame menukaart

4.                        Innovatie en onderscheidend vermogen

5.                       Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?
Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie over hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: