Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

23 april 2018 | Thijs Jacobs

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Dit jaar dingen voor de eerste maal ook Belgische horecabedrijven mee naar de award.

De genomineerden voor de Gaia Green Awards 2018 per categorie: 

Hotels

Familiehotel Soll Cress (Koksijde - België)

Blooming (Bergen – NL)

Villa Magnolia (Oostkapelle - NL)

Stayokay (Den Haag – NL)

Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

aan Sjuuteeanjd (Schinnen - NL)

Meatless District (Amsterdam - NL)

Pllek (Amsterdam - NL)

D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)

Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

Club Zand (Castricum – NL)

Surfclub Windekind (Koksijde – BE)

Centrum Qi (Breskens – NL)

Gastropaviljoen XV (Texel – NL)

Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Selectieprocedure:

Deelnemers melden zich aan bij de organisatie, die op basis van hun inschrijving de genomineerden aanwijzen. Dit jaar viel de jury met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de 5 genomineerden per categorie heeft de jury met gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan binnen de Gaia Green Awards in de organisaties zijn doorgevoerd:?

1.                        Gebouw en energie

2.                        Communicatie

3.                        Duurzame menukaart

4.                        Innovatie en onderscheidend vermogen

5.                       Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?
Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie over hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Internationaal
Nederland voor het eerst gastland op trendy food festival Parijs

Van 10 t/m 12 maart 2019 is Nederland gastland op het jaarlijkse trendy food platform Omnivore in Parijs. Omnivore is een driedaags, innovatief food-evenement; bezoekers zijn invloedrijke foodies, professionele en hobbykoks, bartenders, food- journalisten, bloggers en vloggers. Onder het motto Te...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Achtergronden Wijn
Dit is wel een heel duur wijntje!

Twee flessen wijn zijn bij veilinghuis Sotheby's in New York onder de hamer gegaan voor de astronomische bedragen van respectievelijk 558.000 dollar en 496.000 dollar. De flessen komen uit het jaar 1945 en zijn afkomstig van het beroemde wijnhuis Romanée Conti. Op de website van De Telegr...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: