Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

23 april 2018 | Thijs Jacobs

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Dit jaar dingen voor de eerste maal ook Belgische horecabedrijven mee naar de award.

De genomineerden voor de Gaia Green Awards 2018 per categorie: 

Hotels

Familiehotel Soll Cress (Koksijde - België)

Blooming (Bergen – NL)

Villa Magnolia (Oostkapelle - NL)

Stayokay (Den Haag – NL)

Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

aan Sjuuteeanjd (Schinnen - NL)

Meatless District (Amsterdam - NL)

Pllek (Amsterdam - NL)

D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)

Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

Club Zand (Castricum – NL)

Surfclub Windekind (Koksijde – BE)

Centrum Qi (Breskens – NL)

Gastropaviljoen XV (Texel – NL)

Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Selectieprocedure:

Deelnemers melden zich aan bij de organisatie, die op basis van hun inschrijving de genomineerden aanwijzen. Dit jaar viel de jury met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de 5 genomineerden per categorie heeft de jury met gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan binnen de Gaia Green Awards in de organisaties zijn doorgevoerd:?

1.                        Gebouw en energie

2.                        Communicatie

3.                        Duurzame menukaart

4.                        Innovatie en onderscheidend vermogen

5.                       Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?
Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie over hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: