Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

25 september 2019 | David Bakker
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend<

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. 

De nominaties voor de Entree Awards, horecaprijzen voor nieuwe of vernieuwde horecabedrijven, zijn bekendgemaakt. De winnaars in de tien verschillende categorieën worden bekend op maandag 25 november, tijdens een feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam.

De nominaties zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Een award is voor de winnaars de bekroning voor inspanningen die hun bedrijf tot een van de meest onderscheidende horecazaken van het afgelopen jaar maakt. Een vakjury beoordeelt nieuwe, of het afgelopen jaar gerestylede restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs.

De jury bestaat uit zestien gespecialiseerde designers, conceptontwikkelaars en trendwatchers. Juryvoorzitter Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine: “Dankzij de onafhankelijkheid van onze juryleden en hun status op hun vakgebied is een nominatie echt van meerwaarde. Een nominatie is dus een waardevolle erkenning waar de bedrijven terecht trots op zijn.” De Entree Awards wordt voor de dertiende keer georganiseerd.

GENOMINEERDEN


Best Restaurant Concept 
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.

1. Rum Club @ Utrecht 
2. Black Smoke @ Rotterdam 
3. IJver @ Amsterdam
4. Graphite @ Amsterdam 
5. Blueness @ Cadzand

Best Restaurant Design 
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp. 

1. Lier @ Amsterdam 
2. Goud @ Rotterdam 
3. NENI @ Amsterdam
4. Sublime @ Waalwijk 
5. Merlet @ Schoorl

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

1. Kazerne, Home of Design @ Eindhoven
2. De Blanke Top @ Cadzand
3. Supernova @ Rotterdam 
4. Park Centraal @ Amsterdam
5. The Anthony @ Utrecht 


Best Hotel Concept 
De winnaar van Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

1. The Green Elephant @ Maastricht
2. BUNK Hotel @ Utrecht (binnenkort Amsterdam)
3. HUP @ Mierlo
4. Bizar-Bazar @ Arnhem
5. The Match @ Eindhoven 

Best Cocktailbar 
De beste nieuwe cocktailbar van 2019 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

1. The Stockroom @ Groningen 
2. Super Lyan @ Amsterdam
3. Bricks "Hooch & Brew" @ Den Haag 
4. The Jitterbug Saloon @ Amsterdam
5. Rum Club @ Utrecht 

DareDevil 

In de categorie DareDevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.

1. Doloris Rooftop & Meta Maze @ Tilburg
2. Kit 384 @ Amsterdam 
3. Onglet @ Maastricht

4. Pele Surf Shack @ Rotterdam
5. GaleriAAA by Mangiare @ Rotterdam


Next Generation 
De genomineerden uit deze categorie zijn stuk voor stuk pioniers die vooroplopen door te koken met een eigen/nieuwe visie, onafhankelijk van de geldende trends. Die pioniersvisie richt zich op ingrediënten, kooktechnieken, kookstijl, gastvrijheid, duurzaamheid en/of culinair erfgoed.


1. Café Remouillage @ Amsterdam
2. De Nieuwe Winkel @ Nijmegen
3. 101 Gowrie @ Amsterdam
4. Culinaire proeftuin Het Keunenhuis @ Winterswijk
5. Spectrum @ Amsterdam


Best Hospitality Concept 
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche.

1. DeZusters @ Maarssen
2. Blue @ Schiphol
3. Brouwerij Dockum @ Dokkum
4. Mooie Boules @ Amsterdam, Rotterdam (o.a. Breda en Delft)

5. Bright Kitchen @ Amsterdam 


Best Nightlife & Entertainment 
In deze categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend entertainmentconcept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland.


1. temp. @ Amsterdam
2. Radio Radio @ Amsterdam
3. Weelde @ Rotterdam
4. MONO @ Rotterdam
5. Fifth | NRE @ Eindhoven

 

Best Restyling 
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

1. Park Plaza Victoria @ Amsterdam
2. NH Collection Amsterdam Flower Market @ Amsterdam
3. Ron Gastrobar Indonesia Downtown @ Amsterdam
4. Proeflokaal ‘t  Blauwe Theehuis @ Amsterdam 
5. KEES @ Houten
 

Foto: Samuel van Leeuwen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: