Genomineerden Entree Awards 2019 bekend

25 september 2019 | David Bakker
Genomineerden Entree Awards 2019 bekend<

De genomineerden van de Entree Awards 2019, een initiatief van horecavakblad Entree Magazine, zijn bekend. De genomineerden (zie onder) behoren tot de vijftig beste nieuwe horecabedrijven van Nederland en laten zien welke trends we komend tijd kunnen verwachten. 

De nominaties voor de Entree Awards, horecaprijzen voor nieuwe of vernieuwde horecabedrijven, zijn bekendgemaakt. De winnaars in de tien verschillende categorieën worden bekend op maandag 25 november, tijdens een feestelijke uitreiking in Theater Amsterdam.

De nominaties zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Een award is voor de winnaars de bekroning voor inspanningen die hun bedrijf tot een van de meest onderscheidende horecazaken van het afgelopen jaar maakt. Een vakjury beoordeelt nieuwe, of het afgelopen jaar gerestylede restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs.

De jury bestaat uit zestien gespecialiseerde designers, conceptontwikkelaars en trendwatchers. Juryvoorzitter Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine: “Dankzij de onafhankelijkheid van onze juryleden en hun status op hun vakgebied is een nominatie echt van meerwaarde. Een nominatie is dus een waardevolle erkenning waar de bedrijven terecht trots op zijn.” De Entree Awards wordt voor de dertiende keer georganiseerd.

GENOMINEERDEN


Best Restaurant Concept 
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.

1. Rum Club @ Utrecht 
2. Black Smoke @ Rotterdam 
3. IJver @ Amsterdam
4. Graphite @ Amsterdam 
5. Blueness @ Cadzand

Best Restaurant Design 
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp. 

1. Lier @ Amsterdam 
2. Goud @ Rotterdam 
3. NENI @ Amsterdam
4. Sublime @ Waalwijk 
5. Merlet @ Schoorl

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

1. Kazerne, Home of Design @ Eindhoven
2. De Blanke Top @ Cadzand
3. Supernova @ Rotterdam 
4. Park Centraal @ Amsterdam
5. The Anthony @ Utrecht 


Best Hotel Concept 
De winnaar van Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

1. The Green Elephant @ Maastricht
2. BUNK Hotel @ Utrecht (binnenkort Amsterdam)
3. HUP @ Mierlo
4. Bizar-Bazar @ Arnhem
5. The Match @ Eindhoven 

Best Cocktailbar 
De beste nieuwe cocktailbar van 2019 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

1. The Stockroom @ Groningen 
2. Super Lyan @ Amsterdam
3. Bricks "Hooch & Brew" @ Den Haag 
4. The Jitterbug Saloon @ Amsterdam
5. Rum Club @ Utrecht 

DareDevil 

In de categorie DareDevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.

1. Doloris Rooftop & Meta Maze @ Tilburg
2. Kit 384 @ Amsterdam 
3. Onglet @ Maastricht

4. Pele Surf Shack @ Rotterdam
5. GaleriAAA by Mangiare @ Rotterdam


Next Generation 
De genomineerden uit deze categorie zijn stuk voor stuk pioniers die vooroplopen door te koken met een eigen/nieuwe visie, onafhankelijk van de geldende trends. Die pioniersvisie richt zich op ingrediënten, kooktechnieken, kookstijl, gastvrijheid, duurzaamheid en/of culinair erfgoed.


1. Café Remouillage @ Amsterdam
2. De Nieuwe Winkel @ Nijmegen
3. 101 Gowrie @ Amsterdam
4. Culinaire proeftuin Het Keunenhuis @ Winterswijk
5. Spectrum @ Amsterdam


Best Hospitality Concept 
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche.

1. DeZusters @ Maarssen
2. Blue @ Schiphol
3. Brouwerij Dockum @ Dokkum
4. Mooie Boules @ Amsterdam, Rotterdam (o.a. Breda en Delft)

5. Bright Kitchen @ Amsterdam 


Best Nightlife & Entertainment 
In deze categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend entertainmentconcept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland.


1. temp. @ Amsterdam
2. Radio Radio @ Amsterdam
3. Weelde @ Rotterdam
4. MONO @ Rotterdam
5. Fifth | NRE @ Eindhoven

 

Best Restyling 
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

1. Park Plaza Victoria @ Amsterdam
2. NH Collection Amsterdam Flower Market @ Amsterdam
3. Ron Gastrobar Indonesia Downtown @ Amsterdam
4. Proeflokaal ‘t  Blauwe Theehuis @ Amsterdam 
5. KEES @ Houten
 

Foto: Samuel van Leeuwen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: