Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

1 september 2016 | Thijs Jacobs

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij staan voor de award winnende hamburgers. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen en genieten van allerlei lekkers. 

Van de grill
Hamburgers gaan ze er dus niet serveren. Wel hele lekkere kippen die vers gegrild worden op de houtskoolgril in het midden van de zaak, waarop ook groenten van een subtiel grillsmaakje voorzien worden. Rib-eyes van Ocean Beef worden tot in perfectie bereid op de plaat. Dit vlees is afkomstig van runderen die in Nieuwe Zeeland vlak aan de oceaan grazen. Omdat ze een heel andere vegetatie eten, smaakt het vlees licht zilt. Alleen daarom al is Café Ter Marsch een waardige opvolger van Ter Marsch & Co, dat tenslotte ook award na award wint voor zijn vlees, zij het dan vlees dat tussen twee broodjes zit. Maar er zijn meer redenen om de oversteek naar de andere kant van de straat te maken…

Eén met Witte de With
Café Ter Marsch wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, van student tot yup. Een plek waar je lekker kunt eten, maar net zo goed terecht kunt voor de borrel. In het weekend wordt er jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang om de bar blijven hangen. Café Ter Marsch is met ruim 80 zitplaatsen een stuk ruimer dan het schuin aan de overkant gelegen Ter Marsch & Co. Een grote open pui zorgt voor verbinding met de Witte de Withstraat en het terras dat voor de deur ligt. Binnen is een gigantische kunstwerk op de muur aangebracht van vleesetende planten. Een knipoog naar de straat, de Witte de With is tenslotte de kunstas van Rotterdam.

Smaak vermaak
Terug naar de food & drinks. Bij Café Ter Marsch kun je terecht voor een uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail. Daarbij bestel je Smaakvermaakjes, kleine gerechtjes voor bij de borrel. Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, krokante spiering met beurre noisette, selderijzout en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Voor de iets grotere trek zijn er de Café Ter Marsch Gerechtjes, kleine gerechten om met je tafelgenoten te delen. Denk aan steak tartare met kwartelei en bieslook crème, sticky ribs van de houtskoolgrill met koriander, cassave knol en nori krokant of de tempura citroenkip. Ook grotere trek kan gestild worden met volledige gerechten, waaronder natuurlijk de Nieuw Zeelandse rib eye en de gegrilde kippetjes, gelakt met look en geserveerd met huisgemaakte sauzen. En dan is er ook nog een lunchkaart, met zuurdesembroodjes, soepen en salades.

Over Ter Marsch
Café Ter Marsch is het derde ‘kind’ van horeca ondernemer Pim de Lange. Al drie jaar lang woont en werkt hij op de Witte de Withstraat, een plek waaraan hij verknocht is geraakt. Eind 2014 opende hij er Ter Marsch & Co, een concept waar je fast-casual kunt dineren, met vlees in de hoofdrol. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld zijn geëindigd. In maart van dit jaar is in Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co geopend in de Vijzelstraat / hoek Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot Beste Burgerbar van Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: