Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

1 september 2016 | Thijs Jacobs

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij staan voor de award winnende hamburgers. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen en genieten van allerlei lekkers. 

Van de grill
Hamburgers gaan ze er dus niet serveren. Wel hele lekkere kippen die vers gegrild worden op de houtskoolgril in het midden van de zaak, waarop ook groenten van een subtiel grillsmaakje voorzien worden. Rib-eyes van Ocean Beef worden tot in perfectie bereid op de plaat. Dit vlees is afkomstig van runderen die in Nieuwe Zeeland vlak aan de oceaan grazen. Omdat ze een heel andere vegetatie eten, smaakt het vlees licht zilt. Alleen daarom al is Café Ter Marsch een waardige opvolger van Ter Marsch & Co, dat tenslotte ook award na award wint voor zijn vlees, zij het dan vlees dat tussen twee broodjes zit. Maar er zijn meer redenen om de oversteek naar de andere kant van de straat te maken…

Eén met Witte de With
Café Ter Marsch wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, van student tot yup. Een plek waar je lekker kunt eten, maar net zo goed terecht kunt voor de borrel. In het weekend wordt er jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang om de bar blijven hangen. Café Ter Marsch is met ruim 80 zitplaatsen een stuk ruimer dan het schuin aan de overkant gelegen Ter Marsch & Co. Een grote open pui zorgt voor verbinding met de Witte de Withstraat en het terras dat voor de deur ligt. Binnen is een gigantische kunstwerk op de muur aangebracht van vleesetende planten. Een knipoog naar de straat, de Witte de With is tenslotte de kunstas van Rotterdam.

Smaak vermaak
Terug naar de food & drinks. Bij Café Ter Marsch kun je terecht voor een uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail. Daarbij bestel je Smaakvermaakjes, kleine gerechtjes voor bij de borrel. Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, krokante spiering met beurre noisette, selderijzout en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Voor de iets grotere trek zijn er de Café Ter Marsch Gerechtjes, kleine gerechten om met je tafelgenoten te delen. Denk aan steak tartare met kwartelei en bieslook crème, sticky ribs van de houtskoolgrill met koriander, cassave knol en nori krokant of de tempura citroenkip. Ook grotere trek kan gestild worden met volledige gerechten, waaronder natuurlijk de Nieuw Zeelandse rib eye en de gegrilde kippetjes, gelakt met look en geserveerd met huisgemaakte sauzen. En dan is er ook nog een lunchkaart, met zuurdesembroodjes, soepen en salades.

Over Ter Marsch
Café Ter Marsch is het derde ‘kind’ van horeca ondernemer Pim de Lange. Al drie jaar lang woont en werkt hij op de Witte de Withstraat, een plek waaraan hij verknocht is geraakt. Eind 2014 opende hij er Ter Marsch & Co, een concept waar je fast-casual kunt dineren, met vlees in de hoofdrol. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld zijn geëindigd. In maart van dit jaar is in Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co geopend in de Vijzelstraat / hoek Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot Beste Burgerbar van Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: