Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

1 september 2016 | Thijs Jacobs

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij staan voor de award winnende hamburgers. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen en genieten van allerlei lekkers. 

Van de grill
Hamburgers gaan ze er dus niet serveren. Wel hele lekkere kippen die vers gegrild worden op de houtskoolgril in het midden van de zaak, waarop ook groenten van een subtiel grillsmaakje voorzien worden. Rib-eyes van Ocean Beef worden tot in perfectie bereid op de plaat. Dit vlees is afkomstig van runderen die in Nieuwe Zeeland vlak aan de oceaan grazen. Omdat ze een heel andere vegetatie eten, smaakt het vlees licht zilt. Alleen daarom al is Café Ter Marsch een waardige opvolger van Ter Marsch & Co, dat tenslotte ook award na award wint voor zijn vlees, zij het dan vlees dat tussen twee broodjes zit. Maar er zijn meer redenen om de oversteek naar de andere kant van de straat te maken…

Eén met Witte de With
Café Ter Marsch wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, van student tot yup. Een plek waar je lekker kunt eten, maar net zo goed terecht kunt voor de borrel. In het weekend wordt er jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang om de bar blijven hangen. Café Ter Marsch is met ruim 80 zitplaatsen een stuk ruimer dan het schuin aan de overkant gelegen Ter Marsch & Co. Een grote open pui zorgt voor verbinding met de Witte de Withstraat en het terras dat voor de deur ligt. Binnen is een gigantische kunstwerk op de muur aangebracht van vleesetende planten. Een knipoog naar de straat, de Witte de With is tenslotte de kunstas van Rotterdam.

Smaak vermaak
Terug naar de food & drinks. Bij Café Ter Marsch kun je terecht voor een uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail. Daarbij bestel je Smaakvermaakjes, kleine gerechtjes voor bij de borrel. Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, krokante spiering met beurre noisette, selderijzout en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Voor de iets grotere trek zijn er de Café Ter Marsch Gerechtjes, kleine gerechten om met je tafelgenoten te delen. Denk aan steak tartare met kwartelei en bieslook crème, sticky ribs van de houtskoolgrill met koriander, cassave knol en nori krokant of de tempura citroenkip. Ook grotere trek kan gestild worden met volledige gerechten, waaronder natuurlijk de Nieuw Zeelandse rib eye en de gegrilde kippetjes, gelakt met look en geserveerd met huisgemaakte sauzen. En dan is er ook nog een lunchkaart, met zuurdesembroodjes, soepen en salades.

Over Ter Marsch
Café Ter Marsch is het derde ‘kind’ van horeca ondernemer Pim de Lange. Al drie jaar lang woont en werkt hij op de Witte de Withstraat, een plek waaraan hij verknocht is geraakt. Eind 2014 opende hij er Ter Marsch & Co, een concept waar je fast-casual kunt dineren, met vlees in de hoofdrol. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld zijn geëindigd. In maart van dit jaar is in Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co geopend in de Vijzelstraat / hoek Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot Beste Burgerbar van Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: