Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

1 september 2016 | Thijs Jacobs

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij staan voor de award winnende hamburgers. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen en genieten van allerlei lekkers. 

Van de grill
Hamburgers gaan ze er dus niet serveren. Wel hele lekkere kippen die vers gegrild worden op de houtskoolgril in het midden van de zaak, waarop ook groenten van een subtiel grillsmaakje voorzien worden. Rib-eyes van Ocean Beef worden tot in perfectie bereid op de plaat. Dit vlees is afkomstig van runderen die in Nieuwe Zeeland vlak aan de oceaan grazen. Omdat ze een heel andere vegetatie eten, smaakt het vlees licht zilt. Alleen daarom al is Café Ter Marsch een waardige opvolger van Ter Marsch & Co, dat tenslotte ook award na award wint voor zijn vlees, zij het dan vlees dat tussen twee broodjes zit. Maar er zijn meer redenen om de oversteek naar de andere kant van de straat te maken…

Eén met Witte de With
Café Ter Marsch wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, van student tot yup. Een plek waar je lekker kunt eten, maar net zo goed terecht kunt voor de borrel. In het weekend wordt er jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang om de bar blijven hangen. Café Ter Marsch is met ruim 80 zitplaatsen een stuk ruimer dan het schuin aan de overkant gelegen Ter Marsch & Co. Een grote open pui zorgt voor verbinding met de Witte de Withstraat en het terras dat voor de deur ligt. Binnen is een gigantische kunstwerk op de muur aangebracht van vleesetende planten. Een knipoog naar de straat, de Witte de With is tenslotte de kunstas van Rotterdam.

Smaak vermaak
Terug naar de food & drinks. Bij Café Ter Marsch kun je terecht voor een uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail. Daarbij bestel je Smaakvermaakjes, kleine gerechtjes voor bij de borrel. Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, krokante spiering met beurre noisette, selderijzout en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Voor de iets grotere trek zijn er de Café Ter Marsch Gerechtjes, kleine gerechten om met je tafelgenoten te delen. Denk aan steak tartare met kwartelei en bieslook crème, sticky ribs van de houtskoolgrill met koriander, cassave knol en nori krokant of de tempura citroenkip. Ook grotere trek kan gestild worden met volledige gerechten, waaronder natuurlijk de Nieuw Zeelandse rib eye en de gegrilde kippetjes, gelakt met look en geserveerd met huisgemaakte sauzen. En dan is er ook nog een lunchkaart, met zuurdesembroodjes, soepen en salades.

Over Ter Marsch
Café Ter Marsch is het derde ‘kind’ van horeca ondernemer Pim de Lange. Al drie jaar lang woont en werkt hij op de Witte de Withstraat, een plek waaraan hij verknocht is geraakt. Eind 2014 opende hij er Ter Marsch & Co, een concept waar je fast-casual kunt dineren, met vlees in de hoofdrol. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championship in Florida waar zij als 12e van de wereld zijn geëindigd. In maart van dit jaar is in Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co geopend in de Vijzelstraat / hoek Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot Beste Burgerbar van Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: