Geen nieuw driesterrenrestaurant Nederland

28 november 2011
Geen nieuw driesterrenrestaurant Nederland

In Nederland blijft het zoals het is. Oud Sluis en De Librije zijn en blijven komend jaar de enige twee restaurants met drie sterren van het land. Dat blijkt uit de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2012. Wel zijn er drie restaurants die
van een naar twee sterren gaan. Het zijn De Kromme Watergang (Breskens), Chapeau! (Bloemendaal) en Librije’s Zusje (Zwolle).

*Er is potentie...*
"In de categorie tweesterren valt de constante kwaliteit op, die dag in dag uit wordt geleverd", zo verklaart Michelin in het jaarlijkse persbericht. "Het merendeel van de zaken die op dit niveau presteren, toont bovendien het potentieel om zich nog verder te ontplooien. Nederland lijkt dus een rooskleurige gastronomische toekomst tegemoet te gaan."

*...maar toch nog niet genoeg*
'Weer niet!', dat is toch de eerste reactie op de presentatie van de nieuwe Michelingids voor Nederland 2012. Wederom blijft Nederland verstoten van een derde en vierde driesterrenrestaurant. Waar de gids elders in Europa en wereldwijd 'strooit' met sterren komt Nederland er ondanks het genoemde hoge constante niveau wederom bekaaid van af.

~Frank Lindner~

Overig nieuws