GaultMillau: overleven door focussen

30 oktober 2012
GaultMillau: overleven door focussen

GaultMillau constateert dat veel restaurants de crisis het hoofd bieden door te focussen op duurzaamheid en prijs-kwaliteit.

*Aanpakken*
De voortdurende crisis vereist ook in de restaurantsector de nodige maatregelen om het hoofd boven water te houden. Prijs-kwaliteit speelt een nog grotere rol dan voorheen. Sommige restaurants beperken de kosten door wekelijks een extra sluitingsdag in te lassen, andere gaan creatief om met minder dure producten en ingrediënten dan voorheen.

*Duurzaam restaurantbedrijf*
Verschillende restaurants zoeken het in de overstap naar een duurzame bedrijfsvoering. Op de kaart verschijnt voortaan vlees en groente die slechts een paar kilometer hoeft af te leggen en de energieverslindende terrasverwarming wordt afgeschaft. De titel Duurzaam restaurant van het jaar, een award die werd toegekend in samenspraak met Varkens in Nood, Natuur & Milieu en Greenpeace, ging naar Droste’s dineren en logeren, in Tubbergen.

*Prijs-plezierverhouding*
Dat een avond gastronomisch genieten niet duur hoeft te zijn wisten we al. Dat zo’n avond voor steeds meer restaurantbezoekers niet meer duur mag zijn, is het gevolg van de economische crisis. Het aantal restaurants dat daar goed en op transparante, eerlijke wijze op inspeelt neemt gelukkig toe. Lastage in Amsterdam, Prijs| Plezier-restaurant van het Jaar, is een goed voorbeeld: mooie betaalbare gerechten, interessante wijnen en een prima sfeer.

~Frank Lindner~

Overig nieuws