Gault&Millau roept Caroline Berends uit tot Gastvrouw van het Jaar

Awards 16 februari 2023
Gault&Millau roept Caroline Berends uit tot Gastvrouw van het Jaar

Maandag 13 februari heeft de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau Caroline Berends  (45 jaar) uitgeroepen tot 'Gastvrouw van het jaar 2023'. De inspecteurs schreven lovende woorden waar zij zelf door overrompeld was.

"Als iets gemakkelijk lijkt, dan is het vaak ongelofelijk goed. Voorbeelden daarvan zijn het ogenschijnlijk speelse gemak waarmee gastvrouw Caroline Berends haar gasten op hun wenken charmant en bedachtzaam bedient, de even luchtige als deskundige adviezen van sommelier Sami Boutartour en de rust in de gerechten van chef Wilco Berends", staat te lezen in de gids.

In januari was het al de eer aan sommelier Sami Boutartour (22 jaar) om de titel Sommelier van het jaar 2023 in ontvangst te nemen welke werd toegekend door de Wine & Food Association van Jan van Lissum.

Positieve boost

Het team van De Nederlanden ziet dit beiden als dé gelegenheid de horeca in zijn algemeen een positieve boost te geven. "Het is een prachtig vak, een ambacht, waarvoor je niet alleen dagelijks van gasten enorme waardering krijgt, maar ook vanuit professionals en collega’s. We moeten de jeugd blijven inspireren om te kiezen voor een vakopleiding waarin zoveel paden zijn te bewandelen in diverse expertises."

De Nederlanden is een restaurant met één Michelinster en 17 punten in de gids van Gault&Millau. De keuken is het culinaire hart van het bedrijf onder leiding van SVH Meesterkok Wilco Berends. Naas het restaurant zijn er 11 boutique hotelkamers, een lounge en een private dining ruimte met een eigen terras op het zuiden.

Overig nieuws