Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Het Oostenrijkse Ischgl in Paznaun, Tirol heeft haar status als culinaire hotspot in de Alpen verder verstevigd met de recente benoeming door Gault&Millau van Benjamin Parth (restaurant Stüva) tot Chef-kok van het Jaar 2019. Eerder dit jaar werden de restaurants in het kleine dorp met slechts 1.600 inwoners al bekroond met totaal 16 koksmutsen en bevinden zich van de zes beste restaurants van Tirol maar liefst drie in Ischgl. ‘Er zijn geen andere plaatsen waar de toprestaurant-dichtheid zo hoog is’, aldus Gault&Millau.

Opvolger

Benjamin Parth (30) van restaurant Stüva in hotel YSCLA treedt in de voetsporen van chef Martin Sieberer van Paznauner Stube, die in 2000 tot Chef-kok van het Jaar is gekozen. Beide restaurants hebben 18 punten (van de maximaal 20) en drie koksmutsen in de laatste editie van de Gault&Millau restaurantgids. Naast deze restaurants heeft Gault&Millau ook de ‘Schlossherren-Stube’ in Schlosshotel Romantica dit jaar drie koksmutsen toegekend.

Ischgl is een bijzondere wintersportbestemming waar een uitgestrekt skigebied, een veelzijdige après-ski en top-gastronomie hand in hand gaan. Met ruim 238 km piste waarvan 90% boven de 2000 m hoogte, is het tevens een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk. Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: