Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Het Oostenrijkse Ischgl in Paznaun, Tirol heeft haar status als culinaire hotspot in de Alpen verder verstevigd met de recente benoeming door Gault&Millau van Benjamin Parth (restaurant Stüva) tot Chef-kok van het Jaar 2019. Eerder dit jaar werden de restaurants in het kleine dorp met slechts 1.600 inwoners al bekroond met totaal 16 koksmutsen en bevinden zich van de zes beste restaurants van Tirol maar liefst drie in Ischgl. ‘Er zijn geen andere plaatsen waar de toprestaurant-dichtheid zo hoog is’, aldus Gault&Millau.

Opvolger

Benjamin Parth (30) van restaurant Stüva in hotel YSCLA treedt in de voetsporen van chef Martin Sieberer van Paznauner Stube, die in 2000 tot Chef-kok van het Jaar is gekozen. Beide restaurants hebben 18 punten (van de maximaal 20) en drie koksmutsen in de laatste editie van de Gault&Millau restaurantgids. Naast deze restaurants heeft Gault&Millau ook de ‘Schlossherren-Stube’ in Schlosshotel Romantica dit jaar drie koksmutsen toegekend.

Ischgl is een bijzondere wintersportbestemming waar een uitgestrekt skigebied, een veelzijdige après-ski en top-gastronomie hand in hand gaan. Met ruim 238 km piste waarvan 90% boven de 2000 m hoogte, is het tevens een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk. Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: