Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Het Oostenrijkse Ischgl in Paznaun, Tirol heeft haar status als culinaire hotspot in de Alpen verder verstevigd met de recente benoeming door Gault&Millau van Benjamin Parth (restaurant Stüva) tot Chef-kok van het Jaar 2019. Eerder dit jaar werden de restaurants in het kleine dorp met slechts 1.600 inwoners al bekroond met totaal 16 koksmutsen en bevinden zich van de zes beste restaurants van Tirol maar liefst drie in Ischgl. ‘Er zijn geen andere plaatsen waar de toprestaurant-dichtheid zo hoog is’, aldus Gault&Millau.

Opvolger

Benjamin Parth (30) van restaurant Stüva in hotel YSCLA treedt in de voetsporen van chef Martin Sieberer van Paznauner Stube, die in 2000 tot Chef-kok van het Jaar is gekozen. Beide restaurants hebben 18 punten (van de maximaal 20) en drie koksmutsen in de laatste editie van de Gault&Millau restaurantgids. Naast deze restaurants heeft Gault&Millau ook de ‘Schlossherren-Stube’ in Schlosshotel Romantica dit jaar drie koksmutsen toegekend.

Ischgl is een bijzondere wintersportbestemming waar een uitgestrekt skigebied, een veelzijdige après-ski en top-gastronomie hand in hand gaan. Met ruim 238 km piste waarvan 90% boven de 2000 m hoogte, is het tevens een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk. Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
Wat betekent de lockdown-route van het kabinet voor restaurants?

Als de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames verder dalen, dan gaan als eerste de basisscholen en kinderopvangcentra weer open. Dat was bij velen al bekend. Maar wanneer opent de horeca weer? Wanneer de scholen en kinderopvangcentra weer open zijn, kan de avondklok (daarna, maar nog onzeker op ...

Economie Achtergronden
Horeca Alliantie: 'starters vallen alsnog buiten de boot'

De Horeca Alliantie doet een klemmend beroep op het kabinet om de positie van starters in de horeca te verbeteren. Een groot aantal horecaondernemers die in 2019 hun zaak hebben geopend, dreigt ondanks het aangekondigde corona-steunpakket voor starters, buiten de boot te vallen. Dit komt doordat de ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: