Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

26 september 2018 | Thijs Jacobs

Het Oostenrijkse Ischgl in Paznaun, Tirol heeft haar status als culinaire hotspot in de Alpen verder verstevigd met de recente benoeming door Gault&Millau van Benjamin Parth (restaurant Stüva) tot Chef-kok van het Jaar 2019. Eerder dit jaar werden de restaurants in het kleine dorp met slechts 1.600 inwoners al bekroond met totaal 16 koksmutsen en bevinden zich van de zes beste restaurants van Tirol maar liefst drie in Ischgl. ‘Er zijn geen andere plaatsen waar de toprestaurant-dichtheid zo hoog is’, aldus Gault&Millau.

Opvolger

Benjamin Parth (30) van restaurant Stüva in hotel YSCLA treedt in de voetsporen van chef Martin Sieberer van Paznauner Stube, die in 2000 tot Chef-kok van het Jaar is gekozen. Beide restaurants hebben 18 punten (van de maximaal 20) en drie koksmutsen in de laatste editie van de Gault&Millau restaurantgids. Naast deze restaurants heeft Gault&Millau ook de ‘Schlossherren-Stube’ in Schlosshotel Romantica dit jaar drie koksmutsen toegekend.

Ischgl is een bijzondere wintersportbestemming waar een uitgestrekt skigebied, een veelzijdige après-ski en top-gastronomie hand in hand gaan. Met ruim 238 km piste waarvan 90% boven de 2000 m hoogte, is het tevens een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk. Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: