Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 26 september 2018
Gault&Millau benoemt Benjamin Parth tot chefkok van het jaar 2019

Het Oostenrijkse Ischgl in Paznaun, Tirol heeft haar status als culinaire hotspot in de Alpen verder verstevigd met de recente benoeming door Gault&Millau van Benjamin Parth (restaurant Stüva) tot Chef-kok van het Jaar 2019. Eerder dit jaar werden de restaurants in het kleine dorp met slechts 1.600 inwoners al bekroond met totaal 16 koksmutsen en bevinden zich van de zes beste restaurants van Tirol maar liefst drie in Ischgl. ‘Er zijn geen andere plaatsen waar de toprestaurant-dichtheid zo hoog is’, aldus Gault&Millau.

Opvolger

Benjamin Parth (30) van restaurant Stüva in hotel YSCLA treedt in de voetsporen van chef Martin Sieberer van Paznauner Stube, die in 2000 tot Chef-kok van het Jaar is gekozen. Beide restaurants hebben 18 punten (van de maximaal 20) en drie koksmutsen in de laatste editie van de Gault&Millau restaurantgids. Naast deze restaurants heeft Gault&Millau ook de ‘Schlossherren-Stube’ in Schlosshotel Romantica dit jaar drie koksmutsen toegekend.

Ischgl is een bijzondere wintersportbestemming waar een uitgestrekt skigebied, een veelzijdige après-ski en top-gastronomie hand in hand gaan. Met ruim 238 km piste waarvan 90% boven de 2000 m hoogte, is het tevens een van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden in Oostenrijk. Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Overig nieuws