De RestaurantKrant brengt dit jaar speciale Gault&Millau-editie uit

24 december 2019 | David Bakker

Gault&Millau Nederland gaat het aankomende jaar de samenwerking aan met De RestaurantKrant. De novembereditie van deze krant staat dit jaar volledig in het teken van de bekende gele gids. Managing Director Gault&Millau Nederland, Godfried van der Lugt, kijkt uit naar de samenwerking: “De gids is in beweging, we doen veel nieuwe dingen. Dit is er een van.”

Op maandag 30 november 2020 presenteert Gault&Millau de gids voor het jaar 2021. Diezelfde dag brengt De RestaurantKrant de speciale Gault&Millau-editie uit. Boordevol interviews, achtergronden en analyses over de hoofdrolspelers in de gids. De redactie van De RestaurantKrant is verheugd om een editie te wijden aan Gault&Millau. Daarnaast verschijnt er in de eerste editie van De RestaurantKrant van 2020, die eind februari uitkomt, een uitgebreid interview met Godfried van der Lugt. De Managing Director is dan bijna twee jaar betrokken bij Gault&Millau. Wat is zijn visie op de Nederlandse gastronomie?

Over Gault&Millau

Gault&Millau Nederland is fan van de Nederlandse gastronomie en publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en quoteren die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Gault&Millau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de heersende culinaire consensus. Inmiddels is Gault&Millau wereldwijd actief in 18 landen. Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert Gault&Millau ook culinaire events.

Over De RestaurantKrant

De RestaurantKrant is de vakkrant speciaal voor restaurantondernemers en chef-koks. De RestaurantKrant komt zes keer per jaar in printeditie uit en publiceert dagelijks interviews, analyses en achtergrondverhalen op de website. De redactie van De RestaurantKrant schijft inhoudelijke artikelen om zowel ondernemer als chef-kok te voorzien van relevante informatie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: