Gastvrij Rotterdam breekt alle records

21 september 2016 | Thijs Jacobs

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante meters beursoppervlakte dat optimaal werd benut door een grote diversiteit aan exposanten en themapleinen.

Het aantal exposanten steeg met maar liefst 90 ten opzichte van een jaar eerder. Onder andere door deze stijging met voornamelijk nieuwe deelnemers bood Gastvrij Rotterdam het recordaantal bezoekers een nog completer gastronomisch platform met een uiteenlopend aanbod producten en diensten voor de eigen bedrijfsvoering. Op Gastvrij Rotterdam stonden 360 leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Het programma was met 140 onderdelen verspreid over drie beursdagen uitgebreider dan voorheen. Ook presenteerde de horecavakbeurs veel nieuwe initiatieven, zoals het Schmidt Zeevis Restaurant, de uitreiking van de AD Gouden Pollepel, het Echt Rotterdams Collectief met innovatieve chefs en horecaondernemers uit de regio en de ontbijtsessies van Touch Activation Marketing en Foodproof met een focus op de Belgische foodservice markt.

Euro-Toques bood op Gastvrij Rotterdam een uiteenlopend programma in het kader van haar 30-jarig jubileum. Rob Franken, Secretaris van het jubilerende Euro-Toques Nederland: “Het spreekt voor zich dat Gastvrij Rotterdam een hele goede beurs is. De beurs is absoluut in opkomst en wordt steeds drukker en mooier. De deelnemers en de beurs stralen kwaliteit en eenheid uit en daar gaat het om. Wij zoeken naar saamhorigheid en dat wil je vangen door allemaal positief te zijn. En dat is Gastvrij Rotterdam, dit kan niet positiever!”


Angelique Kors namens Bidvest DeliXL: “Het klantcontact is heel goed, een hoog restauratief niveau, dit is voor ons echt een hele goede beurs. Op ons versplein laten wij onze kwaliteiten met vis, vlees, wild, gevogelte en de AGF zien. Wij willen juist de mensen inspireren en laten zien wat je allemaal met leuke, kleine producten kan doen zodat restaurants zich op de werkvloer kunnen onderscheiden.”

Chef-kok Herman Den Blijker was alle beursdagen aanwezig en nauw betrokken bij het door hem ontwikkelde mobiele foodconcept, het Schmidt Zeevis Restaurant: ”Gastvrij Rotterdam is echt een leuke horecabeurs, kwalitatief heel hoog, goede leveranciers en de bezoekers zijn serieus. Het concept zit goed in elkaar, leuke producten, enthousiaste mensen en een hoop nieuwe dingetjes.”

Geert Frank, Category Development Manager FrieslandCampina: Gastvrij Rotterdam is voor ons de gelegenheid om met 10.000 horecaondernemers in contact te komen. Wij hebben de beursbezoekers onder andere met ons nieuwe concept Lattiz kennis te laten maken door bij binnenkomst iedereen een gratis kop koffie aan te bieden.”

Rene? Eijsink, Commercieel Directeur Eijsink Afrekensystemen: “Gastvrij Rotterdam is een warme en veelzijdige beurs, waar veel nieuwe concepten en ontwikkelingen tentoon worden gespreid. Op de beurs komen hardware, software en food bij elkaar en dat maakt de beurs anders dan andere beurzen. Food en non-food weten elkaar hier goed te vinden en te versterken.”

Wim Pulskens, Commercieel Manager Dr. Oetker: “Wij vinden Gastvrij Rotterdam een prachtige beurs waar kwaliteit voorop staat en het niet meteen gaat om kwantiteit. Wij zijn op zoek naar relevante klantcontacten met wie we in dialoog mogen gaan en daar past Gastvrij Rotterdam perfect bij.”

Gastvrij Rotterdam 2017

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: