Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygiëne

21 juli 2010 |
Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygi├źne<

De Britse tv-kok Anthony Worrall Thompson heeft voor zijn gastro-pub The Greyhound een slechte hygi├źnescore gekregen. In een reactie aan de BBC laat Worrall Thompson weten dat zijn gasten niet malen om de 'papieren rompslomp' rondom hygi├źne-inspectie in de keuken. Volgens Warroll, onder meer bekend van BBC's Ready, Steady, Cook! en Saturday's Kitchen, is er niets mis met hoe schoon zijn keuken is, de lage score lag volgens de kok aan het feit dat hij in februari niet alle formulieren had ingevuld en ingestuurd. Van de vijf sterren scoorde de eetgelegenheid in Oxfordshire er eentje.

Geen hersens
De South Oxfordshire District Council deelt mee dat de score toch echt betekent dat het slecht met de hygi├źne is gesteld. De tv-kok gaf toe dat er tijdens een inspectie eten was gevonden onder de koelruimte en oven, maar daaraan toevoegend: "Mensen zouden op hun knie├źn moeten met een zaklamp om het ├╝berhaupt te kunnen vinden. Het publiek wil alleen weten of ze niet vergiftigd worden. Zij malen er niet om als het papierwerk niet is gedaan. De inspectie, met al hun formulieren, behandelt koks alsof ze geen hersens hebben. Het is absurd hoeveel papieren iemand moet doorwerken. Er is zoveel frictie tussen inspecteurs en chef-koks, terwijl we eigenlijk samen zouden moeten werken."

Naast zijn tv-werk heeft Warroll Thopson twee eetgelegenheden en een delicatessenzaak.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: