Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygiëne

21 juli 2010 |
Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygi├źne<

De Britse tv-kok Anthony Worrall Thompson heeft voor zijn gastro-pub The Greyhound een slechte hygi├źnescore gekregen. In een reactie aan de BBC laat Worrall Thompson weten dat zijn gasten niet malen om de 'papieren rompslomp' rondom hygi├źne-inspectie in de keuken. Volgens Warroll, onder meer bekend van BBC's Ready, Steady, Cook! en Saturday's Kitchen, is er niets mis met hoe schoon zijn keuken is, de lage score lag volgens de kok aan het feit dat hij in februari niet alle formulieren had ingevuld en ingestuurd. Van de vijf sterren scoorde de eetgelegenheid in Oxfordshire er eentje.

Geen hersens
De South Oxfordshire District Council deelt mee dat de score toch echt betekent dat het slecht met de hygi├źne is gesteld. De tv-kok gaf toe dat er tijdens een inspectie eten was gevonden onder de koelruimte en oven, maar daaraan toevoegend: "Mensen zouden op hun knie├źn moeten met een zaklamp om het ├╝berhaupt te kunnen vinden. Het publiek wil alleen weten of ze niet vergiftigd worden. Zij malen er niet om als het papierwerk niet is gedaan. De inspectie, met al hun formulieren, behandelt koks alsof ze geen hersens hebben. Het is absurd hoeveel papieren iemand moet doorwerken. Er is zoveel frictie tussen inspecteurs en chef-koks, terwijl we eigenlijk samen zouden moeten werken."

Naast zijn tv-werk heeft Warroll Thopson twee eetgelegenheden en een delicatessenzaak.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: