Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygiëne

21 juli 2010 |
Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygi├źne<

De Britse tv-kok Anthony Worrall Thompson heeft voor zijn gastro-pub The Greyhound een slechte hygi├źnescore gekregen. In een reactie aan de BBC laat Worrall Thompson weten dat zijn gasten niet malen om de 'papieren rompslomp' rondom hygi├źne-inspectie in de keuken. Volgens Warroll, onder meer bekend van BBC's Ready, Steady, Cook! en Saturday's Kitchen, is er niets mis met hoe schoon zijn keuken is, de lage score lag volgens de kok aan het feit dat hij in februari niet alle formulieren had ingevuld en ingestuurd. Van de vijf sterren scoorde de eetgelegenheid in Oxfordshire er eentje.

Geen hersens
De South Oxfordshire District Council deelt mee dat de score toch echt betekent dat het slecht met de hygi├źne is gesteld. De tv-kok gaf toe dat er tijdens een inspectie eten was gevonden onder de koelruimte en oven, maar daaraan toevoegend: "Mensen zouden op hun knie├źn moeten met een zaklamp om het ├╝berhaupt te kunnen vinden. Het publiek wil alleen weten of ze niet vergiftigd worden. Zij malen er niet om als het papierwerk niet is gedaan. De inspectie, met al hun formulieren, behandelt koks alsof ze geen hersens hebben. Het is absurd hoeveel papieren iemand moet doorwerken. Er is zoveel frictie tussen inspecteurs en chef-koks, terwijl we eigenlijk samen zouden moeten werken."

Naast zijn tv-werk heeft Warroll Thopson twee eetgelegenheden en een delicatessenzaak.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten┬árestaurants en caf├ęs in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: