Gasten McDonald's doneren voor zieke kinderen

6 januari 2016
Gasten McDonald's doneren voor zieke kinderen

Ruim 6.480 extra nachten slapen voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen, in de 14 Ronald McDonald Huizen. Dat is het
resultaat van de jaarlijkse donatiecampagne van McDonald’s in al haar restaurants in Nederland. Dit resultaat werd volledig opgebracht door alle gasten die in de maand december 50 cent doneerden bij hun bestelling.

~Foto: Marja van Bijsterveldt, directeur Ronald McDonald Kinderfonds, ontvangt het eerste exemplaar van Het Grote Familie Voorleesboek van Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland~

*Hartverwarmend*
Naast de jaarlijkse donaties vanuit McDonald’s Nederland en haar franchisenemers en tal van initiatieven wordt tijdens de donatiecampagne aan gasten gevraagd een donatie te doen. "We vinden het hartverwarmend dat zo veel gasten positief hebben gereageerd en 50 cent hebben gedoneerd. Alle donaties samen tellen op naar een geweldig bedrag van 388.832 euro wat neer komt op zo’n 6.480 extra nachtjes slapen in de Ronald McDonald Huizen. Graag bedanken wij al onze gasten voor dit mooie resultaat en de steun die zij samen met ons bieden aan het Ronald McDonald Kinderfonds!" zegt Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland.

*Het Grote Familie Voorleesboek*
Om als ouder(s) en kind samen weg te kunnen dromen en even niet te denken aan ziek zijn, heeft McDonald’s als partner van het Ronald McDonald Kinderfonds speciaal voor de Donatiecampagne Het Grote Familie Voorleesboek uitgebracht. Het voorleesboek bestaat uit negen korte ‘droomverhalen’ die bedacht zijn door de populaire band MainStreet, tv-kok Hugo Kennis, kinderpopster Dirk Scheele, tv-presentator Klaas van Kruistum, tennisspeler Jacco Eltingh, actrice en presentatrice Yvonne Coldeweijer, zangeres Tyra Wiertz, bekend paardenliefhebber Jesse Drent en natuurlijk Ronald McDonald Kinderfonds-ambassadeur Yvon Jaspers.

~Christel Tuin~

Overig nieuws