Gans hoofdact op Texel Culinair

16 september 2013
Gans hoofdact op Texel Culinair

Twintig chefkoks zijn op 13 september de uitdaging aangegaan om een culinair gerechtje met gans samen te stellen. Restaurants Bodega en Goënga hebben een gedeelde eerste plaats behaald. Bezoekers
van Texel Culinair kozen via een sms-actie de varkenswangetjes met geglazuurde appel van De Kroontjes als beste gerecht met Texels Bock.

*Tien kilo wilde gans*
Voor het jubileumjaar heeft de organisatie besloten een extra dimensie aan het evenement te geven door de deelnemende restaurants te voorzien van tien kilo wilde gans. Topkok en juryvoorzitter Leon Ribbens: “Gans op het menu heeft de creativiteit van de chefkoks aangewakkerd. Er stonden tal van gerechtjes op het menu; van traditionele ganzenpathé tot Indonesische gekruide ganzenbout, van ganzenhachee tot in kokosmelk gemarineerde gans.”

*Texel Culinair*
“Texelse restaurants maken meer en meer gebruik van echt Texelse producten, waaronder nu ook de gans, en dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede”, zo vertelt de voorzitter van Texel Culinair, Bart. J. Robbers. Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het culinaire evenement vindt ieder jaar plaats tijdens het tweede weekend van september in De Koog op Texel.

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws