Frisse salade met oesterzwammen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Frisse salade met oesterzwammen

Ingrediënten

250 gram oesterzwammen
2 eieren
2 eetlepels medium dry sherry
1/2 theelepel sambal oelek
4 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel Japanse sojasaus
2 bosuitjes
2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
150 gram gemengde sla met rucola
4 eetlepels olie of roerbakolie

Bereiding

Veeg de oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf. Klop eieren los met 1 eetlepel sherry, sambal en 1/2 eetlepel sojasaus. Haal de oesterzwammen door het ei en wentel ze door het sesamzaad. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen in ca. 3-4 minuten mooi bruin. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep in een kom de helft van de bosui en koriander met de sla door elkaar. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Klop 1 eetlepel sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar. Besprenkel met dressing. Leg de oesterzwammen erop en strooi de bosui en koriander erover.

Overig nieuws