Fries Food Festival op komst

24 maart 2015 |
Fries Food Festival op komst<

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur
plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen volgen in Friesland op het terrein van goed en transparant eten uit de buurt. Het is daarbij een podium voor producenten, chef-koks, ontwikkelaars, ondernemers en ga zo maar door.

Programma
Het programma voor dit jaar is nog in ontwikkeling maar belooft al veel interessants. De Marren presenteert zichzelf als derde Streekmerk van Fryslân. Er zijn onder andere workshops over ‘vis fileren voor foodies’ en ‘verantwoord snoep maken voor kinderen’. Er is een presentatie van Euro Toques Nederland die zich met hele frisse doelstellingen presenteert.
De Goede Vissers
Het Fries Food Festival biedt de mogelijkheid om een workshop vis fileren te volgen. Daarmee wordt er een voorproefje gegeven van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Jan en Barbara Geertsema zijn een crowdfundingcampagne gestart om dit fileerlokaal te kunnen realiseren. Na afloop van de workshop verzorgt Liudger van der Meer van restaurant Wannee te Leeuwarden nog een demo over het maken van sushi met waddenvis.

De Keukentafel
De Keukentafel biedt een laagdrempelige manier voor nieuwe en inspirerende ontmoetingen! Alles in ouderwets vertrouwde setting aan de keukentafel. Ondernemers die een prangende vraag hebben over bijvoorbeeld wijnspijs-combinaties, de fijne kneepjes van de chef, de lekkerste Friese kaas of het handigste keukenhulpje kunnen aanschuiven.

Kijk voor meer informatie op de site van De Harmonie!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Chefs Culinair
Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zondag 1 maart met de eerste aflevering met Joris Bijdendijk, chefkok van het veelgelauwerde restaurant RIJKS. Mix van chefs In elke aflevering sta...

Bier Achtergronden
Alcoholvrij bier en speciaalbier voor tiende jaar op rij in de lift

De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie en is net zoals de totale markt stabiel ten opzichte van 2018. Consumenten variëren tegenwoordig veel meer in hun bierkeuze. Speciaalbier is in vele smake...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: