Fries Food Festival op komst

24 maart 2015 |
Fries Food Festival op komst

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur
plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen volgen in Friesland op het terrein van goed en transparant eten uit de buurt. Het is daarbij een podium voor producenten, chef-koks, ontwikkelaars, ondernemers en ga zo maar door.

Programma
Het programma voor dit jaar is nog in ontwikkeling maar belooft al veel interessants. De Marren presenteert zichzelf als derde Streekmerk van Fryslân. Er zijn onder andere workshops over ‘vis fileren voor foodies’ en ‘verantwoord snoep maken voor kinderen’. Er is een presentatie van Euro Toques Nederland die zich met hele frisse doelstellingen presenteert.
De Goede Vissers
Het Fries Food Festival biedt de mogelijkheid om een workshop vis fileren te volgen. Daarmee wordt er een voorproefje gegeven van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Jan en Barbara Geertsema zijn een crowdfundingcampagne gestart om dit fileerlokaal te kunnen realiseren. Na afloop van de workshop verzorgt Liudger van der Meer van restaurant Wannee te Leeuwarden nog een demo over het maken van sushi met waddenvis.

De Keukentafel
De Keukentafel biedt een laagdrempelige manier voor nieuwe en inspirerende ontmoetingen! Alles in ouderwets vertrouwde setting aan de keukentafel. Ondernemers die een prangende vraag hebben over bijvoorbeeld wijnspijs-combinaties, de fijne kneepjes van de chef, de lekkerste Friese kaas of het handigste keukenhulpje kunnen aanschuiven.

Kijk voor meer informatie op de site van De Harmonie!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: