Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

4 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant.

Prachtig cv

De 26-jarige Frank Bakkenes studeerde aan de Cas Spijkers Academie en werkte onder meer bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom en als chef bij De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. Chef Tommy Janssen: “Frank heeft een prachtig cv en ik ben blij dat hij voor Bentinck heeft gekozen toen bleek dat de afstand van zijn woonplaats Ede naar Santpoort-Noord te groot werd. Met Frank als mijn nieuwe rechterhand kunnen we als keukenteam heel snel het huidige niveau stabiliseren en vervolgens groeien in kwaliteit.”

Groeiambities

Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg onderstreept de groeiambities. “We willen de lat nog wat hoger leggen omdat we merken dat daar in de regio behoefte aan is. Samen met Frank gaan we daar als team aan werken.
Om nog meer uit ons team te halen doen we regelmatig mee aan kookwedstrijden. Zo hebben we meegedaan aan de Gramona Amuse Wedstrijd, waar we ons hebben geplaatst voor de finale die binnenkort plaatsvindt. We deden mee aan de Young Chef Award van Euro-Toques en mogen in 2019 als enige niet-sterrenrestaurant deelnemen aan de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, een van de meest prestigieuze kookwedstrijden in ons vak. Op Chefs Revolution in Zwolle presenteerden we ons onlangs samen met leverancier van biologisch kalfsvlees Eco Fields onder de vlag van Dutch Cuisine. Ik ben trots op mijn team dat we na anderhalf jaar al zover gekomen zijn.”

Over restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck opende in februari 2017 en is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.

Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining. Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Op de foto: V.l.n.r. Tommy Janssen, Luc van den Brink, Frank Bakkenes.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: