Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

4 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant.

Prachtig cv

De 26-jarige Frank Bakkenes studeerde aan de Cas Spijkers Academie en werkte onder meer bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom en als chef bij De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. Chef Tommy Janssen: “Frank heeft een prachtig cv en ik ben blij dat hij voor Bentinck heeft gekozen toen bleek dat de afstand van zijn woonplaats Ede naar Santpoort-Noord te groot werd. Met Frank als mijn nieuwe rechterhand kunnen we als keukenteam heel snel het huidige niveau stabiliseren en vervolgens groeien in kwaliteit.”

Groeiambities

Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg onderstreept de groeiambities. “We willen de lat nog wat hoger leggen omdat we merken dat daar in de regio behoefte aan is. Samen met Frank gaan we daar als team aan werken.
Om nog meer uit ons team te halen doen we regelmatig mee aan kookwedstrijden. Zo hebben we meegedaan aan de Gramona Amuse Wedstrijd, waar we ons hebben geplaatst voor de finale die binnenkort plaatsvindt. We deden mee aan de Young Chef Award van Euro-Toques en mogen in 2019 als enige niet-sterrenrestaurant deelnemen aan de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, een van de meest prestigieuze kookwedstrijden in ons vak. Op Chefs Revolution in Zwolle presenteerden we ons onlangs samen met leverancier van biologisch kalfsvlees Eco Fields onder de vlag van Dutch Cuisine. Ik ben trots op mijn team dat we na anderhalf jaar al zover gekomen zijn.”

Over restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck opende in februari 2017 en is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.

Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining. Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Op de foto: V.l.n.r. Tommy Janssen, Luc van den Brink, Frank Bakkenes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: