Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 4 oktober 2018
Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant.

Prachtig cv

De 26-jarige Frank Bakkenes studeerde aan de Cas Spijkers Academie en werkte onder meer bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom en als chef bij De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. Chef Tommy Janssen: “Frank heeft een prachtig cv en ik ben blij dat hij voor Bentinck heeft gekozen toen bleek dat de afstand van zijn woonplaats Ede naar Santpoort-Noord te groot werd. Met Frank als mijn nieuwe rechterhand kunnen we als keukenteam heel snel het huidige niveau stabiliseren en vervolgens groeien in kwaliteit.”

Groeiambities

Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg onderstreept de groeiambities. “We willen de lat nog wat hoger leggen omdat we merken dat daar in de regio behoefte aan is. Samen met Frank gaan we daar als team aan werken.
Om nog meer uit ons team te halen doen we regelmatig mee aan kookwedstrijden. Zo hebben we meegedaan aan de Gramona Amuse Wedstrijd, waar we ons hebben geplaatst voor de finale die binnenkort plaatsvindt. We deden mee aan de Young Chef Award van Euro-Toques en mogen in 2019 als enige niet-sterrenrestaurant deelnemen aan de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, een van de meest prestigieuze kookwedstrijden in ons vak. Op Chefs Revolution in Zwolle presenteerden we ons onlangs samen met leverancier van biologisch kalfsvlees Eco Fields onder de vlag van Dutch Cuisine. Ik ben trots op mijn team dat we na anderhalf jaar al zover gekomen zijn.”

Over restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck opende in februari 2017 en is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.

Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining. Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Op de foto: V.l.n.r. Tommy Janssen, Luc van den Brink, Frank Bakkenes.

Overig nieuws