Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

4 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant.

Prachtig cv

De 26-jarige Frank Bakkenes studeerde aan de Cas Spijkers Academie en werkte onder meer bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom en als chef bij De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. Chef Tommy Janssen: “Frank heeft een prachtig cv en ik ben blij dat hij voor Bentinck heeft gekozen toen bleek dat de afstand van zijn woonplaats Ede naar Santpoort-Noord te groot werd. Met Frank als mijn nieuwe rechterhand kunnen we als keukenteam heel snel het huidige niveau stabiliseren en vervolgens groeien in kwaliteit.”

Groeiambities

Eigenaar van restaurant Bentinck Peter-Paul Swijnenburg onderstreept de groeiambities. “We willen de lat nog wat hoger leggen omdat we merken dat daar in de regio behoefte aan is. Samen met Frank gaan we daar als team aan werken.
Om nog meer uit ons team te halen doen we regelmatig mee aan kookwedstrijden. Zo hebben we meegedaan aan de Gramona Amuse Wedstrijd, waar we ons hebben geplaatst voor de finale die binnenkort plaatsvindt. We deden mee aan de Young Chef Award van Euro-Toques en mogen in 2019 als enige niet-sterrenrestaurant deelnemen aan de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, een van de meest prestigieuze kookwedstrijden in ons vak. Op Chefs Revolution in Zwolle presenteerden we ons onlangs samen met leverancier van biologisch kalfsvlees Eco Fields onder de vlag van Dutch Cuisine. Ik ben trots op mijn team dat we na anderhalf jaar al zover gekomen zijn.”

Over restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck opende in februari 2017 en is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.

Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining. Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Op de foto: V.l.n.r. Tommy Janssen, Luc van den Brink, Frank Bakkenes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: