Fraai kunstwerk in restaurant De Zwaan

19 februari 2016
Fraai kunstwerk in restaurant De Zwaan

Restaurant De Zwaan in Etten-Leur is al decennialang bekend vanwege zijn fraaie kunstcollectie van Haagsche School impressionisten, stukken uit
de Cobra-beweging en van hedendaagse avant-gardisten. Het restaurant heeft nu een zeer indrukwekkend kunstwerk aangekocht.

*Bladgoud*
Afgelopen week was De Zwaan gesloten en heeft het een bijzonder fraai nieuw verendek gekregen. Kleuren en accessoires zijn veranderd en Jacco Maris heeft samen met Roland Peijnenburg een unieke lamp ontworpen. 18 uur lang hebben twee studenten een cirkel van bladgoud aangebracht op het plafond van De Zwaan. Daaronder zijn twee stalen ringen van Jacco Maris gehangen waar de verlichting in verwerkt is die het goud aanschijnt.



*Lilith*
5 keer 5 meter groot is het nieuwe, gewaagde kunstwerk dat op het plafond van De Zwaan is gemonteerd. Lilith stelt de eerste vrouw van Adam voor. Verantwoordelijke voor dit kunstwerk is Claudette van de Rakt, foto-kunstenares uit Breda en Myrthe Linsen model/fotograaf. Beide exposeren ook hun vrije werk in de inpandige Bistro, Het Lelijke Eendje.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws