[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

22 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft deze nieuwe horecagelegenheid aan de Karel Doormanstraat Rotterdams next best thing te worden.

Vroege vogels schuiven hier immers in de ochtend al aan voor een kop koffie en een uitgebreid ontbijtplateau in de Bohemian Havanaruimte, terwijl families ‘s avonds urenlang tafelen in de klassieke jazzkamer. Vrienden genieten van een signature cocktail aan de Roaring 20’s cocktailbar en koppels gaan een romantische avond tegemoet in de vintage loveseats. Ook aan de allerkleinsten is bij DoDo gedacht: die vermaken zich in het sfeervolle kindertheater.

Ode aan de havenstad

In het DoDo Café smelten elementen van over de hele wereld samen met stadse cultuur. Het decor vult zich immers met bijzondere kunstwerken uit verschillende landen, gerecyclede materialen, vintage meubelen en historische pronkstukken. Zo is de boeg van een schip uit 1890 te bewonderen en is het kunstwerk dat door overgevlogen Japanse artiesten op de muur is geschilderd een lust voor het oog. Evenals de vijf portretten die de Rotterdamse tattooartiest Jan Willem speciaal voor DoDo heeft gecreëerd. De samensmelting van historie, moderniteit, kunst en cultuur staat symbool voor de stad. Daarmee brengt DoDo een bijzondere ode aan Rotterdam.

Van Mediterrane kust tot Azië

DoDo beschikt over een internationale keuken, waar gerechten vanaf de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië over zijn komen waaien. Chef-kok Marc Smeets vertelt: “Waar vermaak de grootste rol speelt in het interieur, staat smaak centraal binnen onze keuken. Juist omdat we met smaken vanuit de hele wereld werken biedt onze kaart voor iedere gast wat wils. Gasten kunnen bij DoDo terecht voor een gearrangeerd ontbijt, een lunchsalade, een eenpansgerecht een uitgebreid diner en alles wat hiertussen zit. Net zoals Rotterdam iedere bewoner én bezoeker iets te bieden heeft, staat onze menukaart garant voor iedere gast.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: