[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

22 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft deze nieuwe horecagelegenheid aan de Karel Doormanstraat Rotterdams next best thing te worden.

Vroege vogels schuiven hier immers in de ochtend al aan voor een kop koffie en een uitgebreid ontbijtplateau in de Bohemian Havanaruimte, terwijl families ‘s avonds urenlang tafelen in de klassieke jazzkamer. Vrienden genieten van een signature cocktail aan de Roaring 20’s cocktailbar en koppels gaan een romantische avond tegemoet in de vintage loveseats. Ook aan de allerkleinsten is bij DoDo gedacht: die vermaken zich in het sfeervolle kindertheater.

Ode aan de havenstad

In het DoDo Café smelten elementen van over de hele wereld samen met stadse cultuur. Het decor vult zich immers met bijzondere kunstwerken uit verschillende landen, gerecyclede materialen, vintage meubelen en historische pronkstukken. Zo is de boeg van een schip uit 1890 te bewonderen en is het kunstwerk dat door overgevlogen Japanse artiesten op de muur is geschilderd een lust voor het oog. Evenals de vijf portretten die de Rotterdamse tattooartiest Jan Willem speciaal voor DoDo heeft gecreëerd. De samensmelting van historie, moderniteit, kunst en cultuur staat symbool voor de stad. Daarmee brengt DoDo een bijzondere ode aan Rotterdam.

Van Mediterrane kust tot Azië

DoDo beschikt over een internationale keuken, waar gerechten vanaf de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië over zijn komen waaien. Chef-kok Marc Smeets vertelt: “Waar vermaak de grootste rol speelt in het interieur, staat smaak centraal binnen onze keuken. Juist omdat we met smaken vanuit de hele wereld werken biedt onze kaart voor iedere gast wat wils. Gasten kunnen bij DoDo terecht voor een gearrangeerd ontbijt, een lunchsalade, een eenpansgerecht een uitgebreid diner en alles wat hiertussen zit. Net zoals Rotterdam iedere bewoner én bezoeker iets te bieden heeft, staat onze menukaart garant voor iedere gast.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: