Forse boete Chinees restaurant Fijnaart

1 april 2010 |
Forse boete Chinees restaurant Fijnaart<

De rechtbank in Breda heeft een boete van 24.000 euro bekrachtigd die minister Piet Hein Donner aan Chinees restaurant De Chinese Lange Muur in Fijnaart heeft opgelegd. De rechtbank vond de boete terecht voor het te werk stellen van buitenlandse arbeidskrachten zonder vergunning. Ze ziet ook geen reden de boete te matigen, omdat er volgens de rechter voldoende geld omgaat in het Chinese restaurant. Bovendien is het bedrijf in de gelegenheid gesteld om de opgelegde boete in termijnen te betalen.

Geen legitimatie of vergunning
Zomer vorig jaar troffen inspecteurs van de Arbeidsinspectie vijf personen die zich bezighielden met het bereiden van maaltijden. Twee van hen konden zich ter plekke legitimeren met een origineel identiteitsbewijs. Twee anderen hadden wel een verblijfsvergunning, maar geen vergunning om in De Chinese Lange Muur te werken. De vijfde beschikte helemaal niet over identiteitspapieren. Minister Donner legde het Fijnaartse restaurant voor de drie arbeidskrachten zonder tewerkstellingsvergunning een boete op van 24.000 euro.

Structurele werkzaamheden
Het restaurant vocht de boete aan en beweerde voor de rechter dat de twee met verblijfsvergunning kostgangers zijn bij het restaurant aan de Molenstraat en dat zij hun eigen maaltijden bereiden en sporadisch bijspringen in de keuken. Volgens de rechter was er echter sprake van 'structurele werkzaamheden' nu zij zelf verklaren dat ze soms helpen als het druk is.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: