Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

17 augustus 2018 | David Bakker

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren. Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders.

Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Foodhallen happies 010. Oude bekende Indonesia keert - samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) - terug met Indisch lekkers. Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en

vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD. Zoetekauwen niet getreurd – Ten to Three Bakery brengt suikerniveaus op peil met cupcakes en ander zoets. Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september.

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voor gerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgt in de morgen voor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.

Pakhuismeesteren werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van lekker eten. De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Inspiratie voor het design van ...,staat was de oude scheepskantine. Waar vroeger zeelieden hun maaltjes kaanden aan lange houten tafels en stoelen, bieden deze nu iets comfortabeler een plek voor foodies. Donkerrode en oudroze muren, marmeren toonbanken, houten balies, en grote bollampen geven de boel een beetje goede smaak uit de 21ste eeuw.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: