FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman

8 september 2015 |
FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman<

FoodFest, het foodevent van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker is gisteren voor de eerste keer gehouden. Honderden foodies bezochten
Cadzand-Bad om de vele foodstands te bezoeken en lezingen bij te wonen over eerlijk en ambachtelijk eten. Tijdens het evenement werden de eerste oesters op spectaculaire wijze namens de Oestercompagnie aan land gebracht door de reddingsbrigade van de KNRM waar ze door Sergio Herman in ontvangst zijn genomen.

Foto: Sergio Herman nam gisteren de eerste oesters in ontvangst uit handen van medewerkers van de KNRM. Fotograaf: Ingrid Arnou

1000 bezoekers
De organisatie van FoodFest, de Stichting Inspired Events waar ook Mark Labruyere van Delica Licious en Petra Gorthmanns van het Strandhotel in Cadzand-Bad deel van uitmaken, is zeer tevreden met de opkomst van circa 1000 mensen. Diverse bekende foodies, bekende Vlamingen en Nederlanders zoals Ellemieke Vermolen, VTM-chef Sofie Dumont en Henk Schiffmacher waren ook aanwezig en presenteerden hun verhaal over hun relatie met ambachtelijk eten.


Het strand van Cadzand-Bad vormde het decor van de eerste editie van FoodFest. Foto: Inspired Events

Zeeuws-Vlaanderen als foodregio
Het festival is een eerste initiatief van de stichting om de foodregio van Zeeuws-Vlaanderen meer bekendheid te geven. Topchefs Sergio Herman (Pure C/ The Jane) en Syrco Bakker (Pure C/ Syrco.nl)) werken al jaren samen en hebben diverse plannen om de promotie van de regio onder meer door middel van evenementen als deze te stimuleren. Wordt dus vervolgd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: