Foodclub haalt ruimt 12.000 euro op voor KiKa

15 maart 2016 |
Foodclub haalt ruimt 12.000 euro op voor KiKa<

Het Kika-Diner, georganiseerd door Foodclub, haalde gisteravond €12.518,- op ten bate van Stichting Kinderen Kankervrij. Zes
chefs met in totaal vijf Michelinsterren verzorgden samen met leerlingen van het Zadkine Horeca een 6-gangendiner. Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam heeft deze avond alle wijn en champagne gesponsord.

Foto: David van Panhuys (op podium) met alle chefs van het KiKa-Diner. Fotograaf: Otto Aalbersberg.

Bieden op 10-gangen diner
De 150 gasten konden na het diner bieden op verschillende items bij de veiling zoals een 10-gangendiner voor twee personen bij restaurant Niven, een overnachting voor vier personen bij Carlton Beach Hotel en een thuis-BBQ voor 6 personen verzorgd door Mark Vaessen en David van Panhuys van The Harbour Club Kitchen.

De chefs
De volgende chef-koks hebben samen met leerlingen van Zadkine Horeca het 6-gangendiner bereid:

1. René Tichelaar van De Gieser Wildeman – 1 Michelinster
2. Fred Mustert van Restaurant Fred – 2 Michelinsterren
3. Gert Blom van Restaurant Amarone – 1 Michelinster
4. Mark Vaessen van The Harbour Club Kitchen
5. Wim Serverein van Wereldmuseum – 1 Michelinster
6. Antoine Schweig van de Prins van Terbregge

Het bestuur van Foodclub, één van de initiatiefnemers van het KiKa-Diner 2016: "Wij zijn er trots op wat wij met deze avond voor Stichting Kinderen Kankervrij hebben opgehaald. De chefs hebben samen met de leerlingen van het Zadkine Horeca voor een fantastisch diner gezorgd!"

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: