Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

1 september 2017 | Roy Spijker

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem heeft uitgebracht. Daarmee mag Hoofdstad Brasserie, onder leiding van de creatieve en talentvolle chef Alex Haupt, zich benoemen tot beste restaurant van Amsterdam!

"Het is een enorme eer om erkend te worden als Beste Hotelrestaurant. We hebben het afgelopen jaar met het hele team hard gewerkt om een aantrekkelijk concept neer te zetten in het hart van Amsterdam. Het menu hebben we omgetoverd tot verleidelijke gerechten. We proberen met dit concept toegankelijk te zijn voor niet alleen hotelgasten maar zeker ook onze eigen gasten, de mensen uit Amsterdam. Om dan ook de Publieksfavoriet te zijn, dat is echt waanzinnig om te horen! Dit gaan we zeker nog lang vieren," zei een verraste, maar zeer trotse chef.

Het was een warme, zomerse avond in Grand Café De Tropen. Maar liefst 250 relaties, horeca-ondernemers, media en andere genodigden waren aanwezig om de eerste editie van het nieuwe initiatief bij te wonen. Bloggers Roger Bloem (Cityguys), Susam Pang (BySam) en Sabine de Witte (Your Ambassadrice) brachten de Foodbloggers Awards in het leven om de beste spots in Amsterdam te benoemen door middel van een award show. Dagelijks delen zij online met vele foodies en (food)bloggers hun eet-en drinkervaringen, ontmoetingen met het personeel voor en achter de schermen en besloten zij samen met andere foodbloggers plek te nemen als expert in de jury. Een jury van 23 foodbloggers, negen categorieën met elk vijf kandidaten en de publieksfavoriet.

De winnaars van de categorieën zijn:

Beste Foodspot: De Japanner
Beste Nieuwe Restaurant: Restaurant Jacobsz
Beste Horelrestaurant: Hoofdstad Brasserie
Best Brunchspot: Bakers & Roasters
Beste Cocktailbar: Tales & Spirits
Beste Social Media: Restaurant Jacobsz
Beste Design: Bar Botanique
Best Trendsetter: Zoku
Beste Wijnbar: GlouGlou

Gedurende het hele jaar door organiseert Hoofdstad Brasserie diverse inspirerende evenementen: van guest chefs tot lunchpromoties, live jazzavonden en de beste deal voo oesters en champagne. Met de blog ‘Our Hoofdstad’ neemt de chef u mee in zijn denkwijze, creativiteit van het team, de inspiratie die ze krijgen van onze gasten en de beste producten van onze leveranciers om de meest smaakvolle gerechten te ontwikkelen.

Hoofdstad Brasserie

Met invloeden van over de hele wereld is Amsterdam één van de snelst groeiende culinaire steden in Europa. Met een mix van Europese en internationale gerechten op het menu, heeft Hoofdstad Brasserie hier zeker aan bijgedragen. Bekroond met een BIB Gourmand voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, biedt Hoofdstad Brasserie een vriendelijke en open benadering aan de brasserie van De L’Europe Amsterdam. De creatieve en talentvolle chef, Alex Haupt, introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Met ingrediënten vol smaak en intensiteit, doch simpel en authentiek, wordt de perfecte harmonie in elke maaltijd gecreëerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: